Jégkorong

2013.11.25. 14:50

A visszavágás ideje

Rövid idő alatt harmadszor találkozik a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az Olimpija Ljubljanával. Kedden, 19.15-től lesz lehetősége az Ördögöknek megtorolni az előző két vereséget.

Bobory Balázs

Vasárnap a Fehérvár 3-1-re nyert a Graz 99-ers ellen és egy ötmeccses sikertelen szériát zárt le ezzel. Bármilyen furcsa, ebben a szezonban az a tendencia, hogy az erősebb csapatok ellen jól megy a Volánnak, a gyengébbek ellen viszont hamis hangok csúsznak a muzsikálásba.

Jerry Kuhn, az Olimpija kapusa megtapasztalhatta, hogy Adam Naglich remek formában van Fotó: Koppán Viktor

- Rengeteg energiát fektettünk a Graz elleni mérkőzésbe, köszönhetően a fiatal játékosaink teljesítményének is értékelte a vasárnap látottakat Marty Raymond, a fehérváriak mestere. A 18 éves Vincze Péter és a 17 esztendős Erdély Csanád is sikeresen mutatkozott be a ligában. Ugyancsak fontos, hogy Bálizs Bence remekelt a kapuban, talán ez volt a legjobb teljesítménye eddig a bajnokság során. Az ifjak a védekező feladatukat megoldották, most már támadásban is élniük kell a lehetőségekkel.

Remélhetőleg kedd este, az Olimpija ellen itthon bőven akad majd helyzet a fehérváriak előtt. Néhány napja, amikor a Ljubljana hosszabbítást követően 3-2-re nyert, a Sapa két góllal elengedte ellenfelét, most ez nem történhet meg, nem szabad, hogy ismét nehéz helyzetbe hozza magát a csapat.

- Itt az idő a visszavágásra! Tiszteljük az Olimpiját, azonban hazai pályán a mi elképzeléseinknek kell érvényesülnie. Nem szabad fegyelmezetlenül játszanunk és persze jó lenne, ha mi szereznénk az első gólt. Mind a négy sorunk jó teljesítményére szükségünk lesz, csakúgy, mint a remek kapusteljesítményre. Az Olimpija Ljubljana az elmúlt három hétben sokat lépett előre, ez nyilvánvaló a számunkra.

Persze jó lenne végre legyőzni a szlovén mumust, nehogy már azt higgye, hogy a bab is hús. Az elmúlt években az Olimpija sok borsot tört a fehérváriak orra alá, jó lenne most már a helyére tenni ezt a történetet, a győzelem pedig azért is kell, hogy legyen esély felzárkózni újra a középmezőnyhöz.

Az előzzünk álló hétvége újabb fontos mérkőzéseket hoz, hiszen pénteken Innsbruckban, szombaton Dornbirnban vendégeskedik a Fehérvár. Mindkét csapat az Ördögök mögött áll a tabellán, vagyis növelni lehetne velük szemben a távolságot.

Fontos hetek, fontos mérkőzések várnak a Volánra.

Ezen a héten a tabella utolsó három helyezettje lesz a Volán ellenfele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!