Jégkorong

2012.08.21. 18:16

Csapatépítő tábor - A fehérváriaknak két mérkőzése lesz Pöstyénben

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kedden Szlovákiába, Pöstyénbe utazott egy hetes csapatépítő edzőtáborba. A csapat az ott léte alatt két edzőmeccset is játszik majd.

Silye Sándor

Az EBEL-csapat  abban az országban táborozik, ahol szinte minden településen van kisebb, nagyobb jégpálya, a legtöbb helyen meg csarnok. A Sapa legénysége jó helyen két felkészülési meccset játszik,  szerdán az MsHK Zilina, pénteken a házigazda SHK Piestany szlovák első ligás legénységei ellen. Huszonöt játékos utazott el, Hajós Roland kisebb sérülése miatt itthon maradt. A csapattal tart a kanadai csatár, a nyáron igazolt Kyle Bailey, aki a legutóbbi szezonjában 27 mérkőzésen 33 pontot gyűjtött 16 gól, 17 gólpassz megosztásban. Nem rossz. Amikor beszélgettünk azt kérdeztem tőle, miért pont jégkorong, hiszen Észak-Amerikában a kosárlabda, a baseball, az amerikai foci is igen népszerű.

- Gyerekkoromban több sportot is kipróbáltam, a bátyámnak köszönhetően a jégkorong lett az igazi. Középiskolásként is megmaradtam a sportágnál, innen egyenes út vezetett az egyetemi csapathoz. Jó érzés volt, hogy bekerültem az NHL, a Minnesota Wild táborába.

- Akkor miért Európa?

- Akkor az csak egy tábor volt egy ifjúnak. Az egyetemi évek alatt sok jó meccsen szép eredményeket sikerült elérnem. A University of New Bunswick csapatában eltöltött éveim alatt sokan pozitívan szóltak arról, az öt szezonom alatt több pontot szereztem, mint meccset játszottam.

- Európa nagy ugrás volt az ismeretlenbe?

- Fiatalként kihívás volt más "világban", más kultúrában, más jégkorongban helytállni. A család hiányzik, jó lenne, ha a bátyám látná hova kerültem.
 
- Mit tudott Magyarországról, Fehérvárról, az új csapatáról?

- Nem sokat. Kellemes meglepetést jelentettek az első napok, hetek. Sok jó játékost és jó közösséget ismertem itt meg. A várossal barátkozom még, de azt látom: jó helyre, jó csapathoz kerültem, és erős bajnokságban játszhatok. És ez a fontos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!