Jégkorong

2011.10.30. 20:03

Leblokkoltak - 103 másodperc alatt fordított a Zágráb

Zágráb/Székesfehérvár - Három napon belül másodszor játszott idegenben az EBEL-ben a Sapa Fehérvár AV19.

Tóth Bence

Meglepő edzői húzás vezette fel a kék-fehérek zágrábi vendégszereplését.  Pleszkán József élete első osztrák meccsére lett nevezve, miután  Bálizs a farmot segítette.  A Linz ellen Johansson  betegsége miatt Mihály Árpád a második sorban ténykedett  eredményesen, gólt szerezve , ám a szakvezetők döntése értelmében a szélső visszatérése nem átmeneti, innentől régi helyén folytathatja a szezonban, amíg  Ryan a harmadikban. Nagy Gergő is meggyógyult, így a  Sapa Fehérvár AV19 végre teljes összeállításban (Munro  - Horváth A., Tokaji (1), Ladányi (1), Sofron, Vas M. 1 -  Pratt (1), Borgatello 1, Palkovics, Johansson (1), Mihály - Sille, Durco, Kovács, Sikorcin, Ryan - Láda, Benk, Magosi, Nagy G.) várhatta a kezdő korongbedobást.

Kiegyenlített első játékrész finisében Vas  volt eredményes létszámfórban, 0-1. A középső felvonásban magasabb fordulatszámra kapcsoltak a hazaiak, ám Munro állta a sarat. A harmadik harmadban úgy tűnt, érik a Sapa-bravúr, Borgatello használt ki egy újabb előnyt, ám az ezt követő percekre nehéz magyarázatot találni. A Zágráb kevesebb mint öt perc alatt négyet lőtt (Banham 2, Naglich, Trukhno), s nyert 4-2-re. Javítani kedden 17.30-kor a Bécs ellen lehet Fehérváron.

Közben vasárnap Fejér megyei rangadóval folytatódott  a Mol Liga. A Sapa Fehérvár AV19 farm  (Bálizs - Erdélyi T. (1), Varga A., Kiss D., Hajós, Tóth A. - Hetényi P., Orbán, Meretei, Kocsis F., Horváth D. 1 - Dósa D., Maklári, Farkas L., Farkas T., Németh A. - Reiter, Tóth G.) azt a DAB.Doclert fogadta, amely szombaton a Nationalligában a  Bregenzerwaldot intézte el 5-2-re (Mihalik 3, Gröschl és  Lencsés góljaival).

Stephan Lundh a "győztes csapaton ne változtass" elvet vallva  a Sevela - Hegyi I Á., Pozsgai, Azari, Galanisz (1), Papp V. -  Tőkési, Jobb (1), Peterdi, J. Mihalik 1, Vaszjunyin - Hüffner (1), Lencsés, Szappanos, Gröschl, Kiss Á. - Velebny, Erdélyi, Somogyi 1, Virág T., Pavuk összeállításban küldte jégre csapatát. Az acélbikák tűntek frissebbnek, a  hatodik percben Somogyit hagyták a farm bekkjei bántóan egyedül, s a jobb alsóba helyezett, 0-1. A második harmadban Mihalik emberelőnyös gólját követően eldőlni látszott a találkozó, ám Horváth szépített a 48. percben, 1-2. Bálizs hiába korcsolyázott le, gól nem esett, 2-1-re nyert a DAB.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!