Iváncsa

2017.01.01. 14:40

Közösségi színtér: vízilabdát is oktatnak az iváncsai uszodában

Családi programoknak, úszóversenyeknek, testnevelés óráknak ad otthont az Iváncsai Tanuszoda.

Sebestyén Lilla

Bár az Iváncsai Tanuszoda vezetőjével szerettünk volna személyesen beszélgetni, végül a Nemzeti Sportközpontok kommunikációért felelős csapatától kaptunk tájékoztattatást az iváncsai tanuszoda közösségben betöltött szerepéről.

A Nemzeti Sportközpontok képviselője elmondta: - Az uszoda kiemelt szereppel bír a közösség egészségének megőrzésében.

Az Iváncsai Tanuszodában nemrég alakult meg az IVSE
Fotó: Sebestyén Lilla

A környező települések gyermekei is megtanulnak úszni a hozzáértő oktatók szakértő felügyelete alatt. Nagyobb vízbiztonságra tesznek szert a fiatalok, valamint közösségformáló erővel is rendelkezik a létesítmény. A rendszeres úszók immunrendszere is erősödik, kevesebb a beteg, illetve az úszni még nem tudó gyermek a térségben.

A szervezet képviselője azt is elmondta: ezen túl családi programok, úszóversenyek számára adhat otthont az uszoda.

Már megalakult az IVSE, amely vízilabda oktatásra szakosodott közösség. Így a sportág rejtelmeit az alapoktól lehet elsajátítani.

A mindennapos testnevelés programba is be lehetett illeszteni az uszodalátogatást.

Mint mondják, évek óta szerződéses kapcsolatban áll az uszoda a környező települések iskoláival. Lehetőség van még különböző szabadidős programok kialakítására is, például jóga oktatás, vagy masszázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!