Hírek

2014.04.02. 13:45

Fejlesztések Öreghegyen: szobor a körforgalomba, járda, játszótér

Útfelújítások, járdaépítés, parkolók kialakítása, a városrész szépítése. Tervek 2014-re, a közeljövőre az Öreghegyen.

Szabó Zoltán

Horváth Miklós Csaba (b.), Östör Annamária és Nagy Zsolt közlekedési irodavezető a tájékoztatón (Fotó: Tósoki Attila)

A tervezett fejlesztésekről a 12-es és a 13-as választókerület képviselői, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők közösen számoltak be, mégpedig azért, mert a feladatok, tervezett munkák összekapcsolják a két körzetet. Abban is, hogy csatornahálózat elkészülte után idén is az útfelújításokon van a hangsúly, a Saára Gyula-program keretében. Östör Annamária elmondta, a Tapolcsányi utcában megoldják a csapadékvíz-elvezetést, új burkolatot kap az utca és a rossz helyen lévő villanyoszlopokat is áthelyezik. A Nagyszombati úton befejezik a hiányzó járdaszakaszt, ezen felül egy játszóteret is kialakítanak. A Máriavölgy és a Fiskális út kereszteződésébe gyalogos-átkelőhely kerül, akárcsak a 811-es utat keresztezve Csalára is

A képviselő a városrész szépítéséről is beszélt. A Fiskális és Pozsonyi út kereszteződésében, a körforgalom közepén Nagy Benedek szobrászművész Szőlőműves című alkotása, a megújuló Bory-téren pedig Szakál Antal alkotása, az Ágoston Béláról készült dombormű kap helyet.

Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője megemlítette: tavalyról áthúzódó beruházásként megújul a Késmárki köz, a kisboltok előtti szakaszon kiépítik a parkolókat, a Késmárki utca felső részén pedig a csapadékvíz-elvezetést oldják meg. Elkészül a járda a Késmárki köz és a Losonci utca között is. A Rozsnyói utat a vízgazdálkodási alap terhére sikerül idén felújítani. A Millenniumi emlékmű lépcsősorának tövében megkezdődik a murvás parkolók korszerű kiépítése, Ami Kisfaludot illeti, a Nagy Lajos Király útja és az Aranybulla utca közötti részen megépítik a járdát. A képviselője egy új iroda kialakításáról is beszélt. A Késmárki úton lévő többségében önkormányzati tulajdonú épületben körzeti megbízotti és képviselői iroda, a kertrészben kis pihenőpark és játszótér kialakítását tervezik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!