Hírek

2016.10.04. 19:59

Buszbaleset Bicskénél, két súlyos, hat könnyű sérült (frissítve)

Utasokat szállító autóbusz ütközött össze személyautóval az M1-es autópályán, a Bicske és Herceghalom közötti szakaszon, a Győr felé vezető pályaoldalon kedden este.

Koppán Viktor Dávid

Az autóbusz a sztráda melletti árokba csapódott, a személyautó az úttesten maradt.

A Pest és Fejér megye határán történt balesethez több település tűzoltóit riasztották, így a bajnai hivatásos és a bicskei önkormányzati, valamint a zsámbéki önkéntes egységeket, továbbá Fejér és Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálatát.

Az autóból a tűzoltók egy embert emeltek ki, a gépkocsi másik utasa nem sérült meg a balesetben. Az autóbuszban tízen utaztak, közülük hat ember sérült meg az első információk szerint, őket a helyszínen a mentők ellátják.

Friss információk: A hatóságok lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető pályaoldalát a Bicske és Herceghalom közötti térségében, ahol nemrég egy autóbusz és egy személyautó ütközött egymással.

A Fejér és Pest megye határánál történt baleset műszaki mentési munkálatait Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata irányította. A pontosított helyszíni információk szerint a busz és a személyautó karamboljában ketten súlyosan, hatan pedig könnyebben sérültek meg. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, most tovább folytatják a mentési munkálatokat. A hatóságok az autópálya érintett szakaszát lezárták. A forgalmat a 27-es kilométerszelvényben az 1-es főútra terelték, a sztrádára visszatérni a 39-es kilométerszelvényben lehetett.

További friss információk:

Helyszíni információnk szerint Az M1-esen késő este egy szerb rendszámú turista busz és egy német rendszámú Audi A1-es karambolozott Győr irányába. Az Audit a busz utolérhette, bal hátuljának ütközött majd az autópálya melletti több méteres árokba zuhant.

 

A buszon a váltósofőrökkel együtt 10-en utaztak, közülük összesen 7-en sérültek, egy súlyosan, 6 könnyebben. Az autóban ketten utaztak, a sofőr nem sérült, utasát viszont a bicskei önkormányzati tűzoltók szabadították ki az autóból feszítő-vágó berendezéssel, aki súlyosan sérült a mentők  tájékoztatása alapján- nyilatkozta a helyszínen Farkas- Bozsik Gábor fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!