Hírek

2010.02.13. 03:28

Rekord összeget nyertek a fejlesztésre

Székesfehérvár - Az idén a megyében több mint 170 milliós támogatásból újítja meg infrastruktúráját, bővíti szolgáltatásait hét könyvtár - jelentették be tegnap a megyei könyvtárban.

Gábor Gina

 

Ennek érdekében a megye több könyvtára - vagy az intézmény fenntartója - konzorciumot alakítva pályázott uniós forrásokra. A társadalmi infrastruktúra operatív program (Tiop) pályázatán több mint 87 millió forintot, a társadalmi megújulás operatív program (Támop) pályázaton több mint 88 millió forintot nyertek a csoportosulások. (Ez rekord, fejlesztésre még sosem jutott ennyi pénz!) A két konzorciumot a Vörösmarty megyei könyvtár vezeti, mindkét esetben közös négy tag: a fehérvári városi könyvtár, az Aranybulla Könyvtár Alapítványa, a Kodolányi főiskola és Gárdony önkormányzata (mint fenntartók). A Támop nyertesei között szerepel a megyei múzeumok igazgatósága (illetve könyvtára) is, a Tiop-projektben pedig a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal (azaz a püspöki könyvtár).

 

Tegnap Komlósi József projektmenedzser ismertette a két pályázat lényegét. Nő a könyvtárak gépparkja, megteremtik az informatikai hátterét annak, hogy az olvasók az interneten is meghosszabbíthasssák a kölcsönzést vagy előjegyezzenek egy kötetet. De ingyenes tanfolyamokkal segítenek abban, hogy a hátrányos helyzetűek is internet-használókká váljanak. Emellett sok, olvasást népszerűsítő programot is kínálnak majd.

Címkék#könyvtár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!