Hírek

2015.12.16. 19:48

Összeköti a környék településeit az új bicikliút

Sukoró - Elkészült a Sukoró-Nadap, Velence - Kápolnásnyék kerékpárút, tegnap ünnepélyes keretek között lezárták a projektet.

Sebestyén Lilla

Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg a Velencei-tó környékén, amelyek nem csak a biciklizés szerelmeseit, de a helyieket is érintik. Tegnap ugyanis hivatalosan is átadták a Velence-Kápolnásnyék, illetve a Sukoró-Nadapot összekötő kerékpárutat. A projektzáró rendezvényt Sukorón, a mostanra biztonságos, leaszfaltozott és felújított Köpüs híd közelében tartották meg.



Az eseményen részt vett többek között Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, Sukoró polgármestere, aki elmondta: a megyei önkormányzat pályázatának köszönhetően készülhetett el ez az útvonal, amely a község északi határvonalától a településen át, Nadapig vezet, öt kilométer hosszan. Sikerült gyönyörűen felújítani a Köpüs hidat is, amely több sebből is vérzett és balesetveszélyes volt.

Az ünnepélyes projektzárón az is elhangzott, a több települést is érintő fejlesztés turisztikai szempontból is nagy előrelépés lesz és lehetőséget biztosít arra is, hogy a jövőben profi kerékpáros versenyeket szervezzenek a környéken. Az rendezvényen a helyi általános iskola tanulói avatták fel az új kerékpárutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!