Hírek

2013.10.08. 20:00

Nem olcsónak is híg leve

Romlott húst vett egy közeli boltban, s nincs egyedül állítja a baracskai háziorvos. Mivel a hatósági vizsgálat mindent rendben talált, elmegy még a Jó istenig is - mondta.

Klecska Ernő

Tóthné Kolumbán Ottilia a martonvásári üzletben október 3-ikán vette az ominózus csemege szalámit. Arra gondolt – mondta – , hogy úgyis annyi „szemetet” eszünk, hogy egy ilyen neves márkát, amit Debrecenben készítnek, bátran megvásárolhat. A terméket másnap vissza is vitte, mert savanyú szagúnak és ragadósnak látta – erről tanúskodik a Hírlap birtokában lévő, a boltban akkor frissen felvett jegyzőkönyv is. E szerint ott helyben visszatérítették neki a teljes vételárat.

A hölgy szerint több betege is van hasmenése és hányásos tünetekkel, sőt a szomszédos Martonvásáron is ez a helyzet, ezért úgy döntött, hogy a nyilvánossághoz fordul, hiszen mit kaphat az, akiről nem tudják, hogy ő a környék háziorvosa – kérdezte megindultan.

 

Tóthné Kolumbán Ottilia a konkrét eset részleteire lenne kíváncsi, arra kéri a választ (Fotó: Zsohár Melinda)

 

A Hírlap megkereste az áruházláncot is. Érdeklődésünkre Fodor Attila kommunikációs igazgató elmondta: üzletükben mindennemű minőségi reklamáció esetén ez az előírt eljárás, s a visszavétel után kivizsgálták az esetet. A terméket e szerint szeptember 27-ikén szállították be az üzletbe. A minőség megőrzési idő a dokumentumok tanúsága szerint október 10-ikén járt volna le. A debreceniből – az említett napon és később is – többen is vásároltak, de senki nem tett minőségi kifogást.

Október 5-ikén a vevő bejelentése alapján ellenőrzést végzett a Fejér Megyei Kormányhivatal, dunaújvárosi járási hivatala egészségügyi és ellenőrző hivatala, amelynek munkatársai mindent tételesen ellenőriztek, jegyzőkönyveztek és semminemű hiányosságot nem tártak fel.A kommunikációs igazgató szerint az valószínűsíthető, hogy a kérdéses tétel esetében a vásárlás után a „hűtési lánc megszakadásáról” beszélhetünk a 3-ikai 17 óra és a 4. délelőtt között.

A doktornő ebbe nem nyugszik bele. A legnagyobb gondja – az előbbieken túl – hogy első riadtában még ő sem, pedig orvos, tudta kideríteni, hogy milyen hivatalhoz kell fordulni ilyen esteben – mondta el. Ennek minden bizonnyal köze lehet a közigazgatás és így a hatósági feladatok átszervezéséhez is, de ez nem magyarázat semmire. Ő személy szerint is sok olyan embert ismer, aki hasonlóan járt – többeket a praxisából –, de nem ment panaszra. – Neki ez most szinte kötelessége – mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!