Hírek

2009.07.09. 02:27

Mindent a kicsinyekért

Szabadbattyán - A helyhatóság gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátását a képviselő-testület nemrégiben értékelte.

Varga József

A 2008-as évet átfogó anyagot Némethné Jenei Éva jegyző öt fejezetre bontotta: a pénzbeni ellátásokra, a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátásokra, a jegyzői hatáskörbe tartozó gyermekvédelmi hatósági intézkedésekre, a civil szervezetekkel való kapcsolattartásra és bűnmegelőzésre, valamint a jövőre vonatkozó feladatokra.

A helyhatóság háromféle gyermekjóléti alapellátást biztosított a tárgyévben: a gyermekjóléti szolgálatot; a gyermekek napközbeni ellátása keretében a családi napközit, a napközi otthonos óvodai és az iskolai napközi otthonos foglalkoztatást; a gyermekek átmeneti gondozását.

A képviselő-testület tíz éve főállású családgondozót foglalkoztat a gyermekjóléti szolgáltatás ellátására. A szakember figyelemmel kíséri a településen élő gyermekek szociális helyzetét, veszélyeztetettségét; meghallgatja a gyermek panaszát, s intézkedik orvoslásáról.

A nagyközségben öt civil szervezet működik: a Jövőnk a Falu Alapítvány, a Szabadbattyánért Egyesület, a Szabadbattyáni Polgárőr Egyesület, a Szabadbattyáni Gazdakör és a Csíkvár Nyugdíjasklub. A civil szervezetek a községi sportegyesülettel és az ÁMK-val számos programot szerveztek, szerveznek a gyerekeknek, az ifjaknak.

A jövő feladatai közül a jegyző kiemelte a helyettes szülői hálózat kistérségi társulás útján való kiépítését, a bűnmegelőzési program elkészítését (folyamatban van) és a jó együttműködés fenntartását a polgárőrséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!