Hírek

2016.05.30. 17:14

Különleges szabadidőparkot terveznek Feketehegyen

Székesfehérvár – Szintetikus, egész évben használható jégpályát, részben fedett műfüvespályát és további komoly fejlesztéseket terveznek a Feketehegyen

Házi Péter

A valóban nagyszabású terveket Szigli István képviselő és a koncepcióterv készítőinek nevében Havlik Szabolcs mutatta be a lakossági fórum szépszámú közönségének. A fórumon, amelyen részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester is, elhangzott, hogy a Virág és a Bébic utca közötti közel 30 ezer négyzetméteres területből 13 ezer négyzetméteren szeretnék az önkormányzati fejlesztéseket megvalósítani. A régi műfüves pályát felújítanák és egy ragasztott faszerkezetű fedést kapna. A fejlesztés egyik szenzációja lehetne az a szintetikus borítású jégpálya, amelyet egész évben lehetne használni. Helyet kapna  egy sportpark is, ahol homokos borítású röplabdapálya, streetball pályák és kültéri fitneszgépek is elférnének. Az egész területet egy  400 méteres  futópálya ölelné körbe. Amint Fehérvár polgármestere és Szigli István is hangsúlyozta, nem kis összegű fejlesztésről van szó, amelyet nem lehet azonnal tető alá hozni. Az első ütemet segíthetné a szomszédos, másfél hektáros önkormányzati terület eladása, ahol lakásokat építhetne a vállalkozó, az így befolyó összegből meg lehetne kezdeni a tervek megvalósítását. Az önkormányzati fejlesztések a Bébic utcai oldalon valósulnának meg, a Virág utca felé eső részre pedig olyan vállalkozót keresnek, aki megépítene egy teniszközpontot, fedett fallabdapályát,  szabadtéri úszómedencét és tanmedencéket.

Grafika: Havlik Szabolcs

A nagyszabású terveken túl arról is beszélt Cser-Palkovics András, hogy várhatóan júliusban adják át a forgalomnak az elkerülő új szakaszát, ezt megelőzően szeretnének egy olyan napot tartani, amikor a gyalogosok, kerékpárosok, futók vehetnék először birtokba az új aszfaltot. Amit Szigli István hangsúlyozta, a számítások szerint a napi 24 ezer járműből, ami az Új Csóri utat jelenelg használja, 16 ezer várhatóan az új nyomvonalat használja majd, így részben fellélegezhetnek az itt lakók a remények szerint. Ezt követően érdemes elgondokodni az Új Csóri út felújításán, az esetleges kanyarodósávok kiépítésén és az sem ördögtől való ötlet, hogy esetleg kétsávossá alakítsák a most használt Új Csóri úti körforgalmat.

Az új menetrendről is szó esett.  Nagy Zsolt közlekedési irodavezető elmondta, augsztus 1-től vezetik be az új menetrendet, az ismertető kampány júlis közepén indulhat. A feketehegy-szárazrétiek eljutását a város más részeibe több új jelzésű járat is segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!