Hírek

2015.11.11. 08:26

Felrobbantottak egy házat Mátyásdombon, a rendőrség még mindig keresi az elkövetőt

Mátyásdomb - Teljes egészében lakhatatlanná vált az a mátyásdombi ház, amelynek nappalijába feltehetően még szeptember 13-án egy teli gázpalackot tett be az ismeretlen tettes, majd petróleummal végiglocsolta a házat egészen a bejáratig.

Házi Péter

Az égési nyomok alapján az elkövető innen gyújthatta meg a petróleumcsíkot, így aztán volt ideje elhagyni a helyszínt, mire a robbanás bekövetkezett.

A mátyásdombi önkormányzat tulajdonában álló épületet most Tilhof István polgármester mutatta meg a feol-nak. A szobában egy szétégett paplan nyomai, ebbe csomagolhatták a gázpalackot, aztán valószínűleg jól megöntözték petróleummal, hogy a robbanás biztos legyen. A detonáció megemelte a födémet, a falak nagyon sok helyen megrepedtek, a parketta felpúpozódott, az ablakokat kivitte a robbanás. A házra az önkormányzat kitette a Vigyázat, omlásveszély! táblát, de hogy mi lesz az épülettel, azt egyelőre nem tudni. A polgármester elmondása szerint alsó hangon 8-10 millió kéne a rendbetételéhez, de ennyiből szinte már egy újat is lehetne építeni.

Tilhof IStván polgármester a lakhatatlanná vált épületben: ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás

- Eddig, vagy három évtizeden át ugyanazok bérelték az önkormányzati tulajdonú házat, felmerült a részükről, hogy megvennék. Felmérettük egy szakértővel, de mielőtt az árban megállapodtunk volna, a bérlőt  megkértük, hogy meszelje ki, tegye rendbe a házat, mert eléggé leromlott az állapota az elmúlt években. Erre nem voltak hajlandóak, inkább kiürítették a lakást, vissza akarták adni a kulcsokat, de én azt mondtam, hogy addig nem veszem át, amíg a minimális karbantartást el nem végzik - idézte fel az előzményeket Tilhof István, akinek a tudomása szerint a bérlők egy szomszédos faluba költöztek.

Az üres házba aztán néhány nappal később valaki bevitte a gázpalackot, innen pedig már tudjuk, mi történt.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, Kiss Z. Edward szóvivőtől megtudtuk, rongálás bűntett gyanúja miatt zajlik a büntetőeljárás, ám az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásnak még nincs eredménye. Amint kiderül, ki robbantott, természetesen beszámolunk róla!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!