Hírek

2007.03.14. 03:29

Egy újabb kérdőjel a Seuso-aktákon

Polgárdi (tt, mti) - A Seuso-kincsek tulajdonosa korábban bejelentette: eladná az értékes leleteket.

Tihanyi Tamás

Először a németországi Handelsblatt szellőztette meg azt az értesülését, hogy a főrend túladott a több, mint tízmilliárd forint értékre becsült római kori ezüstleleten, amire továbbra is jogot formál a magyar állam. A Seuso-kincs így akár az olajkincse révén dúsgazdaggá vált sivatagi ország múzeumába kerülhet, s ezzel a lépéssel (is) az emírség vezetői azt remélik, hogy hazájuk a világ egyik legvonzóbb turisztikai célpontja lehet.

Nincs tudomása azonban a londoni Bonhams aukciós háznak arról, hogy a brit tulajdonos eladta volna a Magyarország által visszakövetelt kincset. A Bonhams névtelenül nyilatkozó egyik vezető illetékese kedden az MTI tudósítójának úgy fogalmazott, hogy legjobb tudomásunk szerint ilyen ügylet nem jött létre (...), ezért e hírekhez nem is fűzünk hozzá további kommentárt . A lapunknak korábban nyilatkozó személyek ugyancsak nem kívánták minősíteni az újabb fejleményekről szóló híreszteléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!