Hírek

2016.11.09. 10:44

Csalók a neten: előleget kértek nem létező autókért

Döntő többségében használt autókat kínált eladásra a világhálón két csaló, akikkel szemben a dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasoltak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Cs. Balázs 33 éves és S. Tibor Benjamin 22 éves budapesti lakosok ellen.

A két férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy két éven keresztül személygépkocsikat és műszaki cikkeket kínáltak eladásra különböző internetes oldalakon, annak érdekében, hogy jogosulatlanul szerezzenek jövedelmet. A meghirdetett termékek soha nem voltak a birtokukban, azonban a hirdetésre jelentkezőktől szállítási díjként, előlegként vagy vételárként alkalmanként húsz- és hatvanezer forint közötti összeget csaltak ki. Módszerükkel 47 embert károsítottak meg.

A dunaújvárosi rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket, akikkel szemben a napokban befejezték a nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!