Hírek

2017.01.03. 20:45

Jelképesen a város polgáraivá fogadták az újszülötteket

Székesfehérvár - Újszülött fehérvári babákat ajándékkal, oklevéllel köszöntött a megyei jogú város polgármestere az önkormányzat képviselőinek társaságában. Ezzel új hagyományt teremt az önkormányzat.

Gábor Gina

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: az év első babája Fejér megyében január 1-jén 12 óra 21 perckor született. Kertész Balázs Jánost és édesanyját, Kertész-Bodolóczki Esztert tegnap köszöntötte Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A polgármester átadta azt a 200 ezer forint értékű babakötvényt, amelyhez Balázs majd 18 éves korában juthat hozzá, és megajándékozta a kisfiút egy rugdalózóval.

Balázs békésen tűrte a felfordulást, végigaludta Cser-Palkovics András és a képviselők látogatását. Balra: Kertész-Bodolóczki Eszter Fotó: Molnár Artúr

A formás, szép baba nyugodtan viselte a nyüzsgést, fel sem ébredt a sok kíváncsiskodó gyűrűjében. A polgármestert ugyanis önkormányzati képviselők kísérték, no meg az újságírók, fotósok - akik igyekeztek megörökíteni az átadás pillanatait. Hagymásy László osztályvezető főorvos azt mondta: ha a várandósság harmóniában telik, és a szülés után is minden rendben van a mamával - a babának sincs oka nyugtalankodni... Balázs császármetszéssel született, ő és édesanyja is teljesen jól van, ezért már ma, szerdán elhagyhatják a kórházat.

Az idei babaköszöntő azonban rendhagyó volt, hiszen Cser-Palkovics András ezúttal minden fehérvári újszülöttet meglátogatott az osztályon, hogy a képviselőkkel együtt átadja édesanyjuknak a székesfehérvári születési támogatási program ajándékait: a város címerével ellátott kis takarót, egy húszezer forint értékű ajándékutalványt, valamint egy oklevelet - jelezve, hogy ezzel jelképesen fehérvári polgárokká fogadják a babákat. Ezzel hagyományt teremtenek, hiszen mostantól babacsomaggal köszöntenek minden fehérvári kisgyermeket.

Hagymásy László osztályvezető főorvostól azt az örvendetes hírt hallottuk, hogy Fehérváron emelkedett a szülések száma: 2016-ban 2756 baba született, 240 gyerekkel több, mint 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!