Hírek

2013.05.02. 18:01

"Anyák-napja hajnalára..." - Idősek és fiatalok köszöntöttek

Székesfehérvár - Anyák-napi ünnepséget tartott csütörtökön a Nyugdíjas Szervezetek Életet az Éveknek Fejér Megyei Szövetsége a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában.

Kajdi Erika

Az ünnepséget a Szivárvány Óvoda maci csoportjába járó óvodás gyerekek műsora nyitotta meg. Ők énekeltek, táncoltak, s szavaltak is. Ügyességükkel és természetes bájukkal nagy népszerűségre tettek szert a vendégek körében. A meghívottak között volt Herczog Edit, Európai Parlamenti képviselő is, aki pár szóban, édesanyaként köszöntötte a jelenlévőket, s útravalóul elmesélte, hogy annak idején őt az édesanyja  arra tanította: dolgozzon keményen, nevessen sokat, semmiért ne adja fel az elveit.


A képviselő után Rubina Sándor, a szövetség elnöke  köszöntötte az egybegyűlteket, aki örömét fejezte ki, hogy a sok év alatt sikerült hagyományt teremteni a műsorral. A köszöntők után a Baracsi Népdalkör énekelt, majd Boros Miklósné szavalta el Várnai Zseni Mama című versét. Az Enyingi Tánccsoport tagjai kendőkkel táncolt misztikus táncukkal kedveskedtek a vendégeknek. A Táci Énekkar a szeretetről adott elő dalcsokrot, de a Solti Dalkör tagjai is felléptek, akik bár székhelyük Bács-Kiskun megyében van, pár éve csatlakoztak a Fejér Megyei Szövetséghez. A másfél órás műsort végül a KÖFÉM Tánccsoport jó hangulatú, vidám tánccal zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!