Hírek

2015.01.19. 19:20

A diákok a Szent Sebestyén templomhoz is ellátogattak

Székesfehérvár - Egy helyismereti versennyel kezdődött el hétfőn a Felsővárosi Általános Iskola Szent Sebestyén Heti programja.

Sebestyén Lilla

A többek közt matematika, szavaló, sport és helyesírási versennyel, védőnői előadással, illetve „puzzleharccal" tarkított Szent Sebestyén Hetet a Felsővárosi iskola második alkalommal rendezi meg a gyerekek örömére.

Tavaly az egész Felsővárosi iskola felsőtagozata „ringbe szállt" az első helyért, most az akkori negyedikeseken volt a sor. Fotó: Koppán Viktor

A programot hétfőn egy helyismereti versennyel kezdték. A túra alatt útba ejtették a Zichy ligetet, a Királykút Emlékházat és a Szent Sebestyén templomot is, miközben megismerkedtek a helyek történetével majd később, az iskolán belül a Felsőváros népszokásaival, hagyományaival.

A vetélkedő főszervezője, Horváthné Puru Olga elmondta, azért indították el ezzel a programsorozatot, mert hiszik, hogy mindennek az alapja az, hogy a gyerekek megismerjék azt a környezetet, ahol élnek, tanulnak, azaz a Felsővárost.

A megmérettetésen az iskola két ötödikes osztálya, illetve négy, öt fős városi csapat érkezett.

Az iskola pedagógusa, azt is elárulta, hogy a legügyesebb társaság könyvjutalmat kap, de a többiek sem távoznak majd üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!