Hírek

2013.12.12. 22:44

Több milliárdos adósságtól szabadul meg Székesfehérvár

Székesfehérvár –A megyeszékhely újabb 4,5-4,7 milliárdos adósságtól szabadul meg január elsejével.

Tribolt Lajos

Az önkormányzatok adósságrendezésének első ütemében a megyei önkormányzatok 116 milliárdos adósságát vállalta át a kormány. A második ütemben az ötezer főnél kisebb települések 74 milliárdos,majd a harmadikban a nagyobb települések 610 milliárdos adóssága került a kormányhoz.

Balog Zoltán miniszter elmondta, hogy a 2010-es 44 ezer milliárd forintnyi önkormányzati adósságból 30,5 ezer milliárdot már konszolidáltak, most a a maradékot vállalja át a kormány.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az adósság legutóbbi 70 százalékos átvállalása után most újabb 4,5-4,7 milliárdos terhet vesz le a kormány a város nyakáról. A korábban itt maradt pénzből tudták a Saára Gyula program keretében már az idén több utcát felújítani és az újabb döntés lehetőséget ad új beruházásokra és tartalék képzésére, hogy legyen majd önerő az uniós pályázatokhoz. A miniszter kérdésünkre elmondta, az adósságmentes településeket az uniós pályázatoknál előnybe részesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!