Hírek

2017.09.07. 12:57

Fehérvári tankerület: aktív nyár, még aktívabb jövő

SZÉKESFEHÉRVÁR - Aktív nyarat tudhat maga mögött a székesfehérvári tankerület, melynek igazgatója, Török Szabolcs, intézményi igazgatókkal karöltve beszámolt a fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről.

S. Töttő Rita

A Székesfehérvári Tankerület 5 járásban (Bicske, Enying, Gárdony, Mór és Székesfehérvár) tart fenn intézményeket, így az ország egyik legnagyobb tankerületi központja: 62 székhely iskolában, 148 feladat-ellátási helyen folyik a mindennapi oktatás-nevelő munka. Ehhez a munkához idén 17,22 milliárd forint  költségvetés biztosított – szögezte le Török Szabolcs székesfehérvári tankerület igazgató azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyre meghívott több, a tankerülethez tartozó intézmény igazgatóját is. A szeptemberi adatok szerint a tankerülethez tartozó intézményekben 21 ezer 195 tanuló, 3524 közalkalmazott, ebből 2688 pedagógus és 49 kormánytisztviselő kezdte meg a munkát vagy tanulást az új tanévben.

Török Szabolcs, Vizi László Tamásné, Kajos Péterné, Mészárosné Zsuzsanna és Bárányos József tájékoztatta a sajtót Fotó: Pesti Tamás

– Valamennyien egy célért dolgozunk a pedagógustól a technikai dolgozókig: a gyermekekért, a tanulókért. Minden ez alá rendelhető – mondta az igazgató, majd pedig a nyári karbantartási feladatokról szólt, amelyekre  közel 70 millió forintot fordítottak: 364 tanterem újult meg, melyek közül 19-ben teljes burkolatcseréről lehet beszélni. Nagyobb értékű munkák a móri Petőfi Sándor Általános Iskolában, a székesfehérvári Németh László, a Táncsics Mihály és a Vasvári Pál Általános Iskolában, valamint a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI-ban történtek. Külön kiemelhető az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI, amely többek közt  új telephellyel bővült, valamint a Hétvezér Általános Iskola, ahol  nyelvi labort építettek ki. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban nagy volumenű tisztasági festés történt a nyáron, ahol 140 liter festék fogyott, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában pedig többek közt egy nem várt, nagy mértékű  elektromos meghibásodás elhárításában segített a tankerület. A móri Radnóti Miklós Általános Iskola öt környékbeli tagintézményében és a székhely iskolában is minden szükséges felújítás megtörtént a nyáron. Török Szabolcs: a jövő uniós fejlesztéseit emelte még ki: a polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola majd 433 millió forintból, a fehérvári Kodály Zoltán Általános  Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedig majd 483 millió forintból valósíthatja meg projektjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!