Hírek

2017.09.07. 13:04

Több, mint 300 alapképzéses gólya kezd Fehérváron

Székesfehérvár - Csütörtökön kora délután megtartották az idei városi felsőoktatási tanévnyitót is. A városházi rendezvényen három helyi felsőoktatási intézmény tanárai és elsős hallgatói vettek részt.

Kocsis Noémi

Mint a hallgatókat köszöntő Cser-Palkovics András polgármester beszédében elmondta: a következő tanévnyitót már remélhetőleg a Városháza helyett a színházban tarthatják, akkora lesz a hallgatói létszámnövekedés a városban. Az elsőéveseket üdvözölve hozzátette: a város az új egyetemi klub létrehozásával is kifejezi, mennyire szívesen látottak az egyetemisták a városban.

Láncz András, a Corvinus Egyetem rektora arról beszélt, előzetesen megnézték, milyen képzésre van szükség az országban, így került Székesfehérvárra például olyan hiánypótló, máshol még nem létező képzésük, mint a sportközgazdászi - az ilyen képzések mágnesként működhetnek, hiszen sok új hallgatót vonzhatnak egy városba. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a egyetemi évekre jellemző fokozott kíváncsiság további növelésére és a város történelmi-kulturális-építészeti vonzerejére is felhívta a figyelmet beszédében. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora gyakorlatorientált, új tantervű képzésüket emelte köszöntője fókuszába: az idei az első tanév ugyanis az egyetem Alba Regia Műszaki Karán, amikor - a Z-generáció digitális bennszülötti mivoltát előtérben tartva - egyes tárgyakat teljesen elektronikusan, oktatóval esetleg nem is találkozva sajátítanak el a hallgatók.

A hagyományoknak megfelelően a város zászlajára ezután a három intézmény egy-egy első éves hallgatója kötötte fel az intézmény szalagját. A városban alapszakon, nappali képzésben, államilag támogatott formában mintegy 300 "gólya" kezdi meg felsőoktatási tanulmányait - s ehhez a számhoz járul még a levelező képzésben és költségtérítéssel tanuló elsőéveseké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!