Hírek

2017.07.21. 17:55

Szabadidőpark épül a Fiskális út mellett Székesfehérváron

A Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány befejezési céldátuma 2017. november 30. Nézzük, mit lehet majd itt csinálni!

Majer Tamás

A parkot egy 280 méter hosszú rekortán borítású futópálya öleli majd körbe, amelyen sötétedés után is biztonságosan lehet majd róni a köröket, mivel a pályák megvilágítását is kiépítik, sőt kamerarendszert is kap a létesítmény. Belül épül egy 15x28 méteres kosárpálya és egy 20x40 méteres műfüves focipálya, valamint pingpongasztalok, fitnesz- és kondipark is lesz az ingyenesen használható komplexumban.

A pénteki munkaterület-átadáson Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkire gondoltak, így természetesen egy különleges játszótér is lesz a parkban. A gyerekek számára hintákat, ügyességi pályákat, forgókat és játszóvárat is építenek majd. Az Aszalvölgyi árok mentén a Bártfai utcáig egy három méter széles sétányt is kialakítanak a beruházás részeként.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy évtizedekkel ezelőtti ígéret válik valóra azzal, hogy megépül a szabadidőpark, a lakók már nagyon várják az elkészültét. Ezután nem kell a Bregyóig, Haleszig utazniuk, a közvetlen környezetükben érezhetik jól magukat.

A létesítménynek számos környékbeli intézmény is állandó használója lesz, folytatta a képviselő, aki külön fölhívta a figyelmet, hogy a mozgáskorlátozottak számára is kialakítanak egy speciális részt: rehabilitációs mozgásra szolgáló erősítő eszközöket helyeznek ki számukra.

A parkhoz tartozó vizesblokk mosdóval, illemhellyel együtt szolgálja majd a nyugodt pihenést, sportolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!