Hírek

2017.07.12. 18:34

Sikeresen szerepeltek Fejér megye borászai

EGER Nagy Fejér megyei siker született a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által rendezett országos borversenyen. Az arany- és ezüstérmek mellett egy termék Nagydíj kitüntetésben részesült.

Rekordszámú nevezés történt idén az országos borversenyre. Összesen 628 tétel került az ötvenfős bíráló grémium elé, ezekből 42 az etyek-budai, 24 a móri borvidék borászataitól. Fejér megye borászai remek eredményeket értek el.

Az agárdi Csóbor Jenő két terméke lett aranyérmes, a 2007-es Cabernet Sauvignon, valamint a 2016-os Agárdi Kékfrankos rozé. Utóbbi kapta a rozéborok között a legmagasabb pontszámot, ezzel elnyerte a Magyarország legjobb rozébora címet, és Nagydíj elismerésben részesültek. A 628 bor abszolút sorrendjében az Agárdi Kékfrankos Rosé a 13. legmagasabb pontszámot érte el.

Aranyérmes lett az Etyeki Kúria 2015-ös Chardonnay, a Kamocsay Pince 2015-ös Mór Chardonnay, a Molnár Borház 2016-os Móri Sauvignon blanc, a Feind Pincészet 2016-os Sauvignon blanc bora is. A móri Geszler Családi Pincészet 4 fehérbora (Ezerjó, Chardonnay, Zöld veltelini, Zenit), a móri Molnár Borház 3 fehér (Sauvignon blanc, Zenit és Prémium Zenit) és egy frizzante (Dunántúli Paulus Rozé Frizzante) bora, a Szabadkai Pincészet Zámoly fehér (Chardonnay) és rozé (Portugieser Rosé) bora, a móri Csetvei Pincészet Chardonnay bora érdemelt ezüstérem elismerést.

Csóbor Jenő: A legjobb élesztővel évek óta kísérletezünk, úgy tűnik, most megtaláltuk

Az etyek-budai borvidékhez tartozó Törley Pezsgőpincészet pezsgői három arany- és két ezüstérmet vittek el.

- Azt nem tudom, lehetnek-e véletlenek vagy sem. Azt tudom, hogy törekedtünk a szüret ideális időpontjának a megválasztására, valamint a tökéletes technológia alkalmazására. A legjobb élesztővel évek óta kísérletezünk, úgy tűnik, most megtaláltuk

- fogalmazott a versenyen legeredményesebbnek bizonyult Fejér megyei borász, az agárdi Csóbor Jenő.

Megyei siker született a 18. VinAgora Nemzetközi Borversenyen is, amelyen közel 600 bor versengett a 17 országból érkező, tapasztalt zsűri előtt.

A VinAgora Nemzetközi borversenyen az L. Simon Borászat Bölömbika fantázianevű 2016-os Irsai Olivér bora aranyérmet, a Rozsdás Csuk fantázianevű 2016-os Kékfrankos Rozéja ezüstérmet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!