Hírek

2017.06.15. 16:10

Hétmérföldes nyár – Sport-, vizuális és környezeti hét az óvodában

Jenő – Sporthetet, vizuális és környezeti hetet szerveznek a nyáron hagyományteremtő szándékkal a Hétmérföldes Óvodában. A sporthét a gyerekek és a szülők mozgásos együttlétére épít.

Nagy Anikó

A sporthét célja, hogy a családok együtt sportoljanak, megvalósítva az együttjátszás örömét, a szülők és az óvoda kapcsolatának elmélyítését, megteremtve az egészséges életmódra nevelés alapjait. Ehhez hasonlóan rendeznek vizuális hetet a különböző érdekes technikák bemutatásával, valamint környezeti hetet állatbemutatókkal, kirándulásokkal. A programsorozatot tábortűzzel zárják, közösen a szülőkkel, szalonnasütéssel, beszélgetéssel.

A Hétmérföldes Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek természetes mozgásigényének kielégítésére, testi képességeik, a harmonikus, összerendezett mozgás fejlődésének elősegítésére.

A fitball foglalkozásokat Galambos László vezetésével végzik a gyerekek Fotó: Nagy Anikó

A spontán, szabad játék keretében végzett mozgást kiegészíti a mindennapos testnevelés. Úszásoktatást szerveznek ősszel és tavasszal a középső és a nagycsoportos óvodásoknak, mellyel a gyerekek vízbiztonságát növelik, és megtanítják őket otthonosan mozogni az idegen közegben. Fitball foglalkozást hetente egyszer tartanak az adott sportágban dolgozó szakember segítségével. A tréning egy dinamikus, vidám, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt hatékonyan fejlesztő edzésrendszer.

A rendszeres mozgás kielégítésének szerves részét képezték a SportManó foglalkozások. Ennek keretében az általános iskolával együttműködve az iskola tornatermét vették igénybe, ahol öt sportág (foci, kézilabda, kosárlabda, floorball és tenisz) alapjaival ismerkedhettek a kicsik. A foglalkozásokat Hársádi Júlia óvodavezető és Rehó Mária óvónő felváltva szervezték heti két alkalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!