Hírek

2017.06.05. 18:05

2019-re lesz teljesen kész a fehérvári felüljáró

SZÉKESFEHÉRVÁR - Hiába kezdődött meg az építkezés 2015-ben, úgy néz ki, még egy jó ideig nem épül meg a vasútállomás új, gyalogos felüljárója.

Szanyi-Nagy Judit

A fehérvári vasútállomásnál épülő, 260 méter hosszú és közel öt méter széles felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze, és gyalogosok, kerékpárosok számára egyaránt használható lesz. A monstrum harminc vágány fölött ível majd át, és a tervek szerint része lesz annak az intermodális csomópontnak, amelynek lényege, hogy a buszpályaudvar is a vasútállomáshoz "költözik", innen is könnyen elérhetővé téve a helyi, helyközi buszokat.

Lezárva várja a felüljáró, hogy a másik fele is elkészüljön Fotó: Koppán Viktor Dávid

Korábban még úgy tűnt, a felüljáró második része is elkészül 2017-re, ám egy ideje láthatóan nem dolgoznak rajta. Megkerestük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, ahonnan Karcagi Orsolya kommunikációs igazgatótól az alábbi választ kaptuk: - A második ütem az eredményes közbeszerzési eljárást, illetve a szerződéskötést követően kezdődhet meg, így a kivitelezés megkezdése 2017 végén, 2018 elején várható. A második ütem vége 2019 első negyedévében várható. A közforgalom részére a második ütem befejezése után lesz átadva a felüljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!