Hírek

2017.04.12. 10:23

Fehérvári cukrász málnafagyija megy az európai kontinensdöntőre

Budapest - Több más európai nagyvároshoz hasonlóan kedden Budapesten is megrendezték a világ legnagyobb fagylaltversenyének honi elődöntőjét. Egy gyenesdiási cukrászda mellett a fehérvári Damniczki Balázs és csapata is diadalmaskodott.

Kocsis Noémi

A világ legnagyobb fagylaltfogyasztó nemzete, az olaszok által több éve indított Gelato World Tour-on eleddig magyar versenyző nem tudott indulni, de a nevező országok körének bővülése után idén megnyílt az út a szakma honi legjobbjai előtt is. Így hazánkból 2017-ben 22 fagylaltkészítő mester indult a versenyben, mind olyanok, akik legalább egyszer már nyertek az itthon híresebb Az év fagylaltja vetélkedésben. A zsűri a budapesti elődöntőn egy gyenesdiási cukrászat finomságát, valamint a fehérvári Damniczki Balázs és munkatársainak fekete teás, bergamottos, pisztáciakrémes málnafagylaltját ítélte a legjobbnak, így ezek a kreációk és készítőik vehetnek részt a július végi európai kontinensdöntőn. Az összes kontinensdöntőről kikerülő győztesek szeptemberben már a világ legjobb fagyijának készítői címéért versengenek majd Riminiben.

A nyertes fehérvár csapat, balról Ohr Lajos, Damniczki Balázs és Bujdosó Richárd Fotó: Gelato World Tour

- Öt liter lefőzött fagylalttal mentünk a versenyhelyszínre, ahol fél óra állt rendelkezésre a fagyasztáshoz és a minél ínycsiklandozóbb tálaláshoz - mesélte Damniczki Balázs. - Azért készültünk málnafagylalttal, mert az régóta a kínálatunk fontos része, elhagytuk a vörösbort, helyette fekete teát, bergamottot és pisztáciát használtunk, hogy a fagylaltban a magyar málna mellett az olaszos ízvilág is megjelenjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!