Hírek

2016.11.30. 16:40

Viktória-díj Szepeséknek és Balogh Máriának

Balogh Mária, hazánk első riporternője, valamint Szepes András és felesége, Stiftinger Mária kapta a Viktória-díjat a színházban tartott jótékonysági gálaesten.

Házi Péter

Szeretünk Viktória! címmel rendezték meg nemrég azt a jótékonysági gálaestet, amelyet a 20. jubileumát ünneplő Viktória Központ megsegítéséért rendeztek.

- Őszintén meglepődtünk, amikor kettőnket a színpadra szólítottak a Viktória-díj átvételére, amelynek értékét különösen az emeli, hogy megosztva, feleségemmel együtt kaptuk - mondja Szepes András, akit sokan az egykori geoinformatikai kar dékánhelyetteseként, mások a megyei mérnöki kamara alapító elnökeként, sokan pedig mint a Viktória lelkes és önzetlen segítőjeként ismernek.

Szepesék még 2009-ben egy idegbecsípődéssel kapcsolatos kezelésen ismerték meg a Viktóriát
Fotó: A szerző

A kitüntetett még 2009-ben egy idegbecsípődés utáni gyógytornán került kapcsolatba a civilek által létrehozott intézménnyel. Takács Klára McKenzie-tornáiért máig hálás Szepes András, akit már az első kezeléseknél megfogott az ott élő és oda járó emberek különös, pozitív közössége: olyan emberekkel találkozott, akik a legkisebb dologra is finomabban rezdülnek, mint ép társaik.

Nem sokkal később aztán Horváth Klára, a ház igazgatónője kereste meg, legyen a kuratórium elnöke. Nem volt egyszerű a dolga, fel kellett újítania a kapcsolatokat a város vezetésével, a hasonló feladatokat ellátó szervezetekkel. Egy pályázat segítségével sikerült berendezni a számítógéptermet, ahol olyan emberekkel ismertették meg ketten az internet, a számítógép világát, akik egy részének csak így lehet kapcsolata a külvilággal vagy éppen a külföldön élő unokával. Később aztán a ház lakóin kívül is egyre többen jöttek, főként idősebbek. Három éve töretlen az önkéntes tanfolyam népszerűsége, s ahogy a Szepes házaspár mondja: Amíg bírják, csinálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!