Hírek

2016.11.11. 19:49

Felkészülés a téli időszakra - megyei és helyi védelmi bizottságok gyakorlata

Felkészítő gyakorlatot tartott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság (MVB) a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelése érdekében november 11-én, Székesfehérváron.

A gyakorlat során az MVB munkacsoportjai és a helyi védelmi bizottságok járásonként egy-egy feltételezett veszélyhelyzet alapján dolgozták ki a szükséges intézkedéseket. A felkészítésen a katasztrófavédelem szakemberei mellett a rendvédelmi- és társhatóságok képviselői is részt vettek.

A gyakorlatot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató, a megyei védelmi bizottság elnökhelyettese nyitotta meg, ezt követően pedig dr. Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes, a bizottság titkára ismertette a levezetési tervet. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója összegezte az elmúlt évek tapasztalatait a rendkívüli téli időjárással összefüggésben. Kiemelte, hogy Fejér megyében a viharos széllel kísért havazás és az ónos eső az elmúlt időszakban többször rendkívüli intézkedéseket követelt, amelyeket minden alkalommal a megyei védelmi bizottság katasztrófavédelmi operatív munkacsoportja koordinált.

A gyors és szakszerű reagálás mellett elengedhetetlen a téli időszakra történő felkészülés és a lakosság megelőző tájékoztatása a várható időjárásról és a javasolt magatartási formákról.

Az értekezleten a honvédség, a rendőrség, a mentők, a Magyar Közút Zrt., a MÁV Zrt., a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ és az energiaszolgáltatók szakemberei egyaránt ismertették a szervezeteik téli felkészülési- és veszélyhelyzet-kezelési módszertanát.

A felkészítő gyakorlat tapasztalatait Vizi Ignác tűzoltó alezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes összegezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!