Hírek

2016.10.12. 18:40

Hol legyenek Fehérváron biciklis sávok?

Székesfehérvár - Kerékpárforgalmi hálózati tervet készített az önkormányzat szakirodája, de nemcsak erről, hanem a házszámozás rendezéséről és a parkolásról is szó lesz a holnapi városi közgyűlésen.

Házi Péter

Igen részletes kerékpárút-hálózati tervet készítenek az önkormányzat szakemberei, amely nyilvánvalóan befolyásolja és meghatározza azt, hogy a jövőben merre és milyen módon épülnek majd ki a biciklisek számára fontos utak, hiányzó szakaszok. A terv első két nagy fejezete, a tágan vett Belváros és az Alsóváros már elkészült, letölthető a város honlapjáról. A készítők javasolják a Belvárost érintően, hogy a középiskolai campus fejlesztésével összefüggésben épüljön kétoldali kerékpársáv a Mészöly Géza és a Malom utcában, a Budapest-Balaton kerékpárút részeként pedig a Horvát István utcában ott, ahol ez még hiányzik. A vasútállomás mellé tervezett Intermodális csomópont projekt keretében ugyancsak lesz lehetőség kerékpárút kialakítására, ezzel kapcsolatban a Béke téri, a Béke tér - Széchenyi utca közötti, valamint a Madách Imre utca elején, az új közúti felüljáró csomópontjával érintett szakaszon javasolják a kerékpárforgalmi létesítmények kialakítását.


Több helyen nem stimmelnek a fehérvári házszámok - derült ki a központi címregiszter készítése közben. Most ezt is szabályozzák Fotó: Házi Péter

A közgyűlés elé kerül a házszámozás kérdése is: 2014-ben létrehozták a központi címregisztert, hogy létrejöjjön egy országos adatbázis, amelyből bármilyen hivatal pontos adatokhoz juthat, illetve, hogy egy ingatlan esetében a lakcímnyilvántartó rendszer és az ingatlannyilvántartási rendszer ugyanazt a címet tartalmazza. Fehérváron is megkezdődött a munka, amelynek során kiderült, sok házszám nem stimmel.

A közgyűlés elé kerülő javaslat szerint, ha egy ingatlan átszámozása tíznél több további ingatlan átszámozásával járna együtt, akkor a házszámot az adott utcában már kialakult számozási szokások alapján is elfogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!