Hírek

2016.01.27. 20:36

Lassan egy éve tart az éhen halt agárdi kisfiú ügyében indult per

Székesfehérvár – Szerdán délben nyílt tárgyalással folytatódott a vád szerint éhen halt agárdi kisfiú ügyében indult büntetőper.

Kocsis Noémi

Bár a lassan egy éve folyó perben ismét az iratokat ismertetik (mert két érdemi tárgyalás miatt kiesett hosszabb idő miatt meg kell ismételni az eljárást), a szerda délben kezdődött tárgyalás nem volt mentes némi érzelmi töltettől. A vádlottként szereplő család egy korábbi beadványában ugyanis kifogásolta a 2013 tavaszán elhunyt E. Benjamint boncoló és vizsgáló igazságügyi orvosszakértők hozzáállását, s pontról-pontra kritikát fogalmaztak meg a szakértők véleményeivel kapcsolatban. A háromtagú bírói tanácsot vezető Édl Gabriella bírónő figyelmeztetésére – nem vádolhatnak hamisan mást – a vádlottként szereplő család némiképp visszakozott.

Édl Gabriella bírónő figyelmeztette a vádlottakat
Fotó: Molnár Artúr

Jól érzékelhetően arra kívántak azonban utalni, hogy a szakértők nem kompetensek, az eljárás pedig méltánytalan. Az ötödrendű vádlott bioenergetikus védője türelmét vesztve kért szót és elmondta: jó lenne, ha most már a saját felelősségüket helyeznék előtérbe a vádlottak a figyelemelterelés helyett. Az elsőrendű vádlott anya valamivel később sírva kért szót. Mindenki magukra hagyta őket és mindenki ellenük van ebben a perben, panaszolta. Jelenleg még mindig kirendelt védő képviseli őket. A per egy hónap múlva egy újabb igazságügyi elmeorvosi vizsgálat eredményének ismertetésével, részben zárt tárgyalással folytatódik a Törvényszéken. Amint arról lapunk részletesen beszámolt, a másfél éves gyermek 2013 áprilisában halt meg Agárdon. A környékbeliek szerint a szülők azért nem etették a gyermeküket, mert elvakult „fényevők” voltak – az ügyet hosszú ideig csak így is emlegette a sajtó. A Fejér Megyei Főügyészség 2014 decemberében a kisfiú halála miatt lefolytatott nyomozás eredményeként végül vádat emelt hat ember ellen. Az ügyben furcsaságok sora derült ki, a kisfiút kezelő bioenergetikus, aki információink szerint sokáig külföldön bújkált például hivatásos katonából vált csodadoktorrá. Benji 3100 grammal született, félévesen hat kilót nyomott, 1 évvel később bekövetkezett halálakor súlya azonban mindössze 4 kiló körül volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!