Hírek

2015.11.15. 09:45

Újborünnep libasülttel az enyingi szőlőhegyen

Enying – Urunk, Istenünk! Ajándékozó kezeddel áldd meg és szenteld meg ezt a bort és a vele foglalatoskodókat – így hangzott az áldás.

V. Varga József

Az Enyingi Öreghegyi Borbarát Klub nyolcadik alkalommal rendezett szombaton újborünnepet a szőlőhegyen, a borbarátok és vendégeik Szent Márton napját köszöntötték. A derék atyafiak az Öreg-hegy északi részén, Gál Balázs pincéjénél találkoztak, ahol Dózsa István katolikus esperes, plébános és Iván Géza református lelkipásztor megszentelte és megáldotta az újbort. Tóth Tibor, a borbarát klub elnöke ünnepi köszöntőjében a bor dicséretéről szólt, a nemes nedűről, mint örömforrásról, illetve egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról.

Áldás és borszentelés az Öreg-hegyen: Gál Balázs (b), Iván Géza, Dózsa István, Viplak Tibor polgármester és Tóth Tibor

Kató Balázs keramikus, a Márton-napi borszentelőt megörökítendő, míves kerámiatáblát adott át a házigazdának; József Attila: Himnusz a borhoz című versét Kovács Szilveszter tolmácsolta; Gerencsér Ferenc tangóharmonikán húzta a nótákat. A délutáni vizitálás aztán Moharos József és Nagy Zoltán pincéjénél folytatódott, ugyancsak áldással és vendéglátással, majd a vidám kompánia este a finom libasült vacsorát Tóth Tibor terciáján költötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!