Hírek

2015.11.04. 17:49

Taroltak a Wall Street "farkasai"

Megrendezték szerdán a PénzSztár Fejér megyei selejtezőjét szerdán, amelyet a Wall Street csapata nyert meg.

Laci Patrícia

Forogtak a diákok agykerekei szerdán a Kodolányi János Főiskola igazgatósági épületében, ahol lezajlott a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny Fejér megyei selejtezője. Az öt csapatnak pénzügyi és gazdasági kérdésekre kellett válaszolniuk. Például az egyik feladat érintette a görög válságot, a másikban gazdasági definíciókat kellett meghatározniuk. Ezek mellett volt igaz-hamis és totó is.

A nyertes csapat

A verseny első felében a csapatok fej fej mellett haladtak, de utána a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai, azaz a Wall Street csapat tagjai, Gáspár Bence, Marton Gergő, Márton Dániel és Pernyész Zoltán a sok helyes válasszal bebizonyították, hogy ők a legjobbak:

– A tavalyi évben is voltunk ezen a versenyen, úgyhogy viszonylag ismerősek voltak a feladattípusok. A verseny honlapján elég sok anyag volt fenn, azokból készültünk. De a csapatmunka volt a lényeg – mesélte Marton Gergő.

– Voltak nehezebb feladatok azért. Viszont néhány feladványt a tavalyi tudásunk alapján is meg tudtunk volna oldani – tette hozzá Gáspár Bence.

A PénzSztár regionális döntőjén a Wall Street mellett a második helyezett, a Lakeside Brokers csapata is képvisel bennünket november 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!