Hírek

2015.11.13. 07:58

Miért jó péntek 13-án születni?

Péntek 13-a valóban szerencsétlen nap? Mást üzen a történelmi háttér és mást a fehérvári jósnő

S. Töttő Rita

Ismét egy péntek 13-a, amely valójában éppen ugyanúgy kezdődött, mint bármelyik másik nap. A babonás ember azonban már előző este úgy feküdt le, hogy vajon mi fog történni ezen a „szerencsétlen napon"? A babonának történelmi háttere van, állítólag a középkori Templomos Lovagok bukásának napjára utal, ugyanis egy ilyen péntek 13-án (1307-ben) indult ellenük koholt vádak alapján az a per, amely miatt végül a keresztény szerzetesrend bedőlt. Sok egyéb kellemetlen eseményt csatoltak azóta a pénteki naphoz, mint például azt, hogy ezen a napon feszítették keresztre Jézust. A sort hosszan lehetne folytatni, pedig valójában a péntek 13-a az ismert fehérvári jósnő, Bozsák Angéla szerint egyáltalán nem jelent veszélyt.

- Valójában a 13-as szám Krisztus száma – szögezi le, ahogy azt is: a titkos tanok a 13-ast nagy becsben tartják, ugyanis 13-án sok spirituális és különleges ember születik. – Éppen ezért szerintem inkább szerencsés ez a nap, s azért szoktam ilyenkor szomorú lenni, mert pont az ellenkezőjét élik meg az emberek - mondja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!