Hírek

2015.07.27. 11:32

Több rendőr kellene - Salamon Lajos Díjat adományozta Kovács Zsolt székesfehérvári rendőrkapitánynak

Székesfehérvár - A megyei önkormányzat Salamon Lajos Díjat adományozta Kovács Zsolt városi rendőrkapitánynak.

Tribolt Lajos

A rendőr alezredes az elismerést kiváló rendőri munkájáért, szakmai teljesítményéért, a megye polgáraiért végzett önzetlen tevékenységéért kapta.

- Dolgozott nemzetközi missziókban. Lehet itthon hasznosítani a kinti tapasztalatokat?

- A több nemzetiségű társaságban az ember leszűri, hogy máshol mit csinálnak jót, meg az is kiderül, mi mit csinálunk jól. Nincs mit szégyenkeznünk, a magyar rendőröknek jó respektjük volt.

- Hogyan áll a város közbiztonság tekintetében?

- A statisztikák szerint a biztonságos városok közé tartozunk. Ám az akkor is így volt, mikor a statisztikai lista második felében voltunk, hiszen az oka egy 12 ezer főt érintő ügy volt. Ahogy nézegettem a bűnügyi statisztikákat, az országban szinte mindenütt csökkent a bűncselekmények száma, így Székesfehérváron is. Azt gondolom, a város nagyságához képest kimondottan jó évet zártunk tavaly.

Fotó: Molnár Artúr

- Az emberek a szubjektív biztonságérzetük alapján mondanak véleményt a rendőrségről. Vannak olyan területek, ahol ez rossz?

- Voltak olyan gócpontok a városban, amelyekre érdemes volt odafigyelni. Ma már a lakossági fórumokon szinte mindenütt ugyanazt mondják. Kiugróan negatív megítélésű terület már nincs.

- Ha azt mondanák, kívánjon egyet?

- Azt mondanám, legyen annyi rendőrünk, amennyit a lakosság szeretne.

- Ez mennyivel lenne több, mint a mai létszám?

- Jelentősen. Sajnos a legjobb jóindulattal sem tudjuk teljesíteni az összes lakossági kívánságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!