Hírek

2015.07.16. 17:48

Kerülje el a dugót! - A hétvégén lelassulhat, bedugulhat az M7-es

Fejér megye - Pénteken rengetegen utaznak le a vízpartra. Indulás előtt tájékozódni kell az aktuális forgalmi helyzetről.

FMH-információ

Nyáron lényegesen nagyobb az M7-es autópálya forgalma, péntek délutánokon 2500-3500 jármű halad óránként a Balaton felé az M7-es autópályán. Ha baleset történik, akkor az akár több órára is megbéníthatja a forgalmat.

Múlt héten, szombaton délelőtt a sűrű forgalomban két baleset is történt. A balesetek miatt több kilométeres torlódás alakult ki.

Ha nincs rendkívüli esemény, akkor a telített autópályán a sebesség 80-90 kilométer/órára csökkenhet ezért a Magyar Közút Zrt. azt javasolja, hogy pénteken 14 és 20 óra között, vagy szombaton 8 és 13 óra között ne induljanak el. Illetve kerüljék a csúcsidőszakokat, ha erre nincsen lehetőségük, akkor számoljanak hosszabb menetidővel!

Az autósoknak a nagy hőség miatt érdemes megfelelő mennyiségű folyadékot maguknál tartaniuk, továbbá teli tankkal útnak indulniuk.

A sűrű forgalomban kiemelten figyelni kell a követési távolságokra és a jobbra tartási kötelezettségre, hogy ne alakulhassanak ki balesetek.

Illetve célszerű indulás előtt mindig tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről!

Pénteken délután kettő és este nyolc óra között, szombaton reggel nyolc és délután egy óra között nem tanácsos elindulni. Fotó: Archív

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!