Hírek

2015.05.21. 13:22

Dámává avatták a Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei szervezetének elnökét

Székesfehérvár - Lovagi avatáson dámává fogadták Máltán Mellár Renátát, a Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei szervezetének elnökét, aki nemzetközi munkájáért kapta a kitüntető elismerést.

S. Töttő Rita

Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei szervezetének elnöke lovagi avatáson vett részt múlt szombaton Máltán. A szervezet vezetője az Egyesült Nemzetek által elismert Egyesült Nagy Priorátusok Jeruzsálemi Szent Lázár Kórházi Lovagrend tagjai közé került ezzel a különleges avatással, melynek köszönhetően az Egyesült Nagy Priorátusok Dámája lett. E címmel a szervezet Mellár Renáta kiemelkedő nemzetközi tevékenységét és az általa irányított és több éve képviselt Vakok és Gyengénlátók Fejér megyei szervezete azaz a vakságban és gyengénlátásban szenvedők megsegítéséért végzett humanitárius munkáját ismerte el.

A lovagrend nemzetközi szervezet, melynek magyarországi képviselete is van, Renáta azonban a máltai tagsághoz tartozik.

Mellár Renáta, megyei elnök a máltai lovagrendi avatás után. Fotó: megyei szervezet

A szervezet története 1142-re nyúlik vissza, amikor a bélpoklosok megsegítésére alapítottak egy rendet Jeruzsálemben. Ezért is mondják magukról, hogy erős középkori hagyományokkal rendelkező, független, ökomenikus szervezet, amely öt kontinensen foglalkozik jótékonysággal.

- Nagy megtiszteltetés volt számomra ez a felkérés, a cím pedig további inspirációt jelent a munkámban - árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Mellár Renáta, aki a lovagrendtől egyébként kétezer fehér botot kapott, melyet a megyében élő rászorulóknak adhatnak oda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!