Hírek

2015.04.20. 13:19

Hét táncos generáció ropta a hétvégén Martonvásáron

Martonvásár – Idén április 17-18-án ünnepelte a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes a 35 éves jubileumát. A "Százszorszép-család" mind a hét generációja és a művészeti iskola két csoportja is fellépett a hétvégén.

Zsohár Melinda

Az országban az elsők között fogott művészeti oktatásba szervezett, iskolai intézményi keretek között a város. A kezdetekkor néptánccsoport is alakult, amely az évek során több korosztályra vált szét. Csodálatos viseleteket gyűjtöttek össze, s magas művészeti színvonalra emelkedett teljesítményük. Az első generáció a '70-es évek végétől Salamon Ferencné együttesalapító keze alatt kezdett táncolni. A táncegyüttest 1986 és 2013 között Németh Ildikó és Szabó Szilárd vezette. Egy esztendeje Kiss Gergely Dávid és Endrődi Anna Sarolta vették át a stafétabotot az elődöktől.

A jubileumi, kétrészes műsorban a testvértelepülés, Mezőkölpény táncait, valamint magyarbődi, széki, szatmári, dél-alföldi, rábaközi, rimóci magyar, bonchidai és mezőszopori román táncokat mutattak be. Az élőzene és az ének természetes kísérője az egyre inkább néptánc- és népzene-anyanyelv birtokába került százszorszépeseknek. A különleges estékre a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színházterme megtelt, minden jegy elővételben elkelt. A két hétvégi esten dübörgő siker kísérte az ifjú és a felnőtt táncosok fergeteges produkcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!