Hírek

2015.01.28. 19:20

Pezsgő diákélet a Ciszterben

Már szerda reggel tematikus programokkal készültek a diákok. Az egész nap a charleston jegyében zajlott, a fiatalok jelmezt is öltöttek. Az iskola aulájában pedig bemutatkoztak a királyjelölt párok is.

Buthy Lilla

Zsongás, pezsgés, hangzavar: beindult a diákélet a Ciszterci Szent István Gimnáziumban, ahol most három napig biztosan senki nem jelent beteget iskolaundoritisz miatt. Máskor is, de most különösen jó volt belépni a kék kapun.

Egy hete tart a csendes kampány, a végzős diákok plakátokon és a közösségi oldalon biztatták az osztályokat, szavazzanak rájuk!

Aztán a megnyitó napján, szerdán, már kortesbeszédeket is hallhattak az összegyűlt diákok az óraközi szünetekben. Hasonlóan, mint a közéletben, csak itt vicces, hogy fűt-fát ígérnek a tizenkettedikesek a lelkesítő kampányműsorok során, például egyéni órarend készítését vagy úszómedencét. Emellett bevállaltak olyan produkciókat, melyeket pénteken teljesíteniük kell, ha királyok lesznek. Az egyik osztály férfikart állít és bordalokat énekel, miközben a lányok sütit és kávét kínálnak, a másik az igazgatóval közös táncot ígért, a harmadik pedig kirándulást és össznépi táncot helyezett
kilátásba.

- Ide olyan diákok járnak, akik csodára képesek. Már a negyedik alkalommal indítjuk útjára ezt a három napot. Vannak programok, melyek folyamatosan visszatérnek, az osztályok megmérettetése, az osztályéneklési verseny, és a legnépszerűbb, a királyválasztás - mondta el megnyitó beszédében az igazgató, Orosz Ágoston, aki reméli, hogy a többi színes program is a ciszter-kompatibilitás jegyében zajlik majd. Végül a megnyitó után a kilencedikesek és a tizenkettedikesek közös produkciókkal, a táncos műfajok széles palettáját prezentálták az iskola tornatermében összegyűlt nagyszámú érdeklődőnek.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!