Hírek

2014.12.23. 23:05

Most nem csak a zenéjükkel szereztek örömöt

Deák Lajosné önkormányzati képviselő már három éve minden karácsony előtt gyűjtést szervez a fehérvári anyaotthonban élők számára. Idén is sokan csatlakoztak az akcióhoz.

Zsigó Ferenc

A kríziskezelő központ által működtetett családok átmeneti otthonában – közismert nevén anyaotthonban – élő édesanyáknak és gyermekeiknek gyűjtött ajándékokat adták át kedd délelőtt az otthonban élő anyukáknak és gyermekeiknek.

Az idei akcióhoz csatlakozott a reggae-zenét játszó Speakers of Zion együttes is. December 21-én a Museum Cafe adott otthont a csapat jótékony céllal szervezett koncertjének, s az ott gyűjtött ajándékokat adták át tegnap az otthon lakóinak.

A képen balról Pálinkás Péter az együttes képviseletében, mellette Erdélyi Zsuzsanna, Gyömrei Anna, Zsabka Attila és Deák Lajosné (Fotó: Koppán Viktor)

– Az együttes ötlete volt a jótékonykodás, nagy örömmel szerveztük meg a koncertet, amelyen rengeteg ajándék összegyűlt, de sokan voltak, akik készpénzzel támogatták az anyaotthont. A reggae a szeretet, az öröm zenéje, így nem csoda, hogy az együttes tagjai arra a döntésre jutottak, hogy támogatják a maguk módján a szeretetre vágyó csöppségeket és anyukáikat – fogalmazott Gyömrei Anna a Museum Cafe képviseletében.

Zsabka Attila, a kríziskezelő központ vezetője köszönte meg az otthon lakói nevében az adományokat, majd Deák Lajosné önkormányzati képviselő azoknak a kis- és középvállalkozóknak mondott köszönetet, akik immár harmadik éve támogatják adományaikkal az otthont.

– Külön köszönet illeti meg a Gyöngyvirág Óvoda szülői közösségét, akik sok-sok játékot gyűjtöttek össze az otthonban élő gyermekeknek, így járultak hozzá ahhoz, hogy boldog legyen a csöppségek idei karácsonya.

Erdélyi Zsuzsanna, az otthon munkatársa elmondta, az otthonból már kiköltözött családokkal is tartják a kapcsolatot, s nekik is juttatnak majd az ajándékokból.

Képet érthető okokból nem készítettünk az otthonban lakó csöppségekről és az édesanyákról – hiszen többségük a brutális apák elől menekülve került ide, de láttuk a gyerekek szemén a boldogság fátyolát. Az ötéves Tamara némi unszolásra a kisebbek nevében is mondta: Köszönjük szépen az ajándékokat, boldog karácsonyt...!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!