Hírek

2014.12.29. 16:25

Év végi készletkisöprés: akciók mindenhol

Székesfehérvár - Nyoma sincs a karácsony előtti dömpingnek az üzletekben, pedig valódi akciókkal vonzzák a népet.

S. Töttő Rita

Az akcióvadászok menetrendszerű programja a két ünnep közötti bevásárlókörút. A leértékelések a legtöbb helyen valódiak és komoly kedvezményeket jelentenek. Nem ritkán féláron vagy még olcsóbban juthatunk kincsekhez . A szemfülesek pedig nem csak téli, de akár a következő tavaszi, nyári szezonra is felöltözhetnek az eredeti árak töredékéből. Az elmúlt évekhez képest azonban mintha kisebb elánnal rohamoznák meg a vásárlók az üzleteket.

Több üzletben akár 50%-kal olcsóbban is vásárolhatunk (Fotó: Molnár Artúr)

A 2014-es esztendő megmaradt árukészletétől igyekeznek megszabadulni a két ünnep között a kereskedők, nem ritkán úgy is, hogy az eredeti ár töredékéért, azaz féláron vagy még olcsóbban kínálják a megmaradt termékeket. A butikokban érdemes ilyenkor körbenézni, mert meleg, téli holmikra épp úgy bukkanhatunk, mint tavasszal, nyáron hordható ruhákra, cipőkre. A legtöbben persze a szilveszteri partira keresik az igazit , ám nekik néha csalódniuk kell: a legszebb, legaktuálisabb ünnepi dresszek természetesen továbbra is teljes áron kaphatók. Persze nem mindenhol... De nézzük a felhozatalt. Az egyik legnagyobb sportáruházban a gyerek téli overálok 11 ezer forint helyett 8 ezer forintba kerülnek, a dzsekik 17 ezer forint helyett 10 ezerért kaphatók. Egy nagy butiklánc a klasszikus kötött pulóverek leárazásával igyekszik bevonzani a vásárlókat: féláron kaphatók a 4 ezer forintos darabok, 7 ezer helyett 4600 forintért a kötött kardigánok. A gyerekrészlegen viszont nagy még a választék az akciós termékek között: a hello kitty-s, minnie-s steppelt, bélelt dzsekik 12 ezer helyett 8600 forintba kerülnek. Érdekes, hogy a hasonló stílusú kabát kicsit arrébb, szintén egy nagy butikban most 3500 forintra lett leakciózva. A leggingsek 4600 helyett 2800 forintért kaphatók, viszont az ünnepi ruhákat nem árazták le.

De nézzünk körül máshol is: a tinédzserlányok egyik kedvencében nagy az akciós választék, pulóverekből, csilivili, flitteres, fémszálas felsőkből, szoknyákból egyaránt. Ám az igazán szép törtfehér, puha kardigán még így is majd 6 ezer forint, az alkalmi ezüst pulóver arany felirattal pedig 4 ezer.

A leggyakoribb méreteket hordók azonban lehet, hogy elkéstek: 38-as, 40-es méret már alig kapható, ahogy az extra S-esek se keresgéljenek túl sokat. Persze kivétel akadhat, reménykedni érdemes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!