Hírek

2014.05.26. 18:30

Befellegzett az iskolai papírgyűjtésnek?

Cece - Az iskolában reménykednek, a környezetvédelem, a szemléletformálás a továbbiakban is zöld utat kap majd.

V. Varga József

Isten veled iskolai papírgyűjtés? A hulladékgazdálkodási törvény szerint: nesze neked környezetvédelem és szemléketformálás!

Az új hulladéktörvény ellehetetleníti a hazánkban sok évtizedes hagyományokkal bíró óvodai és iskolai papírgyűjtési akciókat. A jogszabály maradéktalan betartásával ugyanis ezeket az akciókat lehetetlen lesz folytatni 2015. január elseje után.

A Cecei Általános Iskola tavaszi papírgyűjtési kampányáról beszámolva Király László igazgató is aggodalmának adott hangot: remélik, hogy a környezet megóvása, valamint a fiatal nemzedék szemléletformálása a továbbiakban is zöld utat kap majd a hatóságoktól.

Amint megtudtuk: a törvényi változások előtti talán utolsó iskolai szelektív hulladékgyűjtési akción száztizennégy cecei diák összesen 7500 kilogramm papírt gyűjtött össze, közülük huszonhárman 100 kiló feletti mennyiséget jegyeztek.

A legjobban teljesítő egyéni gyűjtők sportszereket és társasjátékokat vehettek át. Íme a „dobogós” helyezettek: 1. Markó Viktor 4.a 568 kg, 2. Balassa Márk 3.a 554 kg, 3. Baumann Dóra 1.b 436 kg. A három legaktívabb osztály színházlátogatást nyert: 1. 3.a 1484 kg, 2. 6.a 1028 kg, 3. 4.a 922 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!