Hírek

2013.12.09. 18:35

Közel egy millió forint értékű adomány Csángóföldre

Székesfehérvár - Közel egy millió forint értékű tartós élelmiszer, meleg ruhanemű, és játék indult el kedden hajnalban Csángóföldre, a fehérváriak jóvoltából.

Matók János

A furgon megtelt az ajándékokkal, Pill Imrét (balra) és Dévényi Györgyöt Abkarovits Gézáné Pánczél Anikó búcsúztatta el hétfőn (Fotó: Tósoki Attila)

Jópár éve annak, hogy Barlay Szabolcs atya kezdeményezésére, egy ajándékokkal zsúfolásig megpakolt furgon indul el Fehérvárról Csángóföldre, a Keleti-Kárpátokon túli Pusztinába.

- A Jézus Szíve templom közössége, a Kodály Zoltán Általános Iskola, és a Ciszterci Szent István Gimnázium pedagógusai, tanulói, a szülök adományait vehetik át az ott élők. Sokat köszönhetünk Cser-Palkovics András polgármesternek a teletankolt gépjárműért, és a százezer forint támogatásért. Sokat segített a válogatásban, a csomagolásban Deresné Kun Éva, és Tóthné Berta Rita, valamint Dévényi György, és Pill Imre, akik önként jelentkeztek, mint sofőrök - mondta Abkarovits Gézáné Pánczél Anikó, a jótékony akció szervezője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!