Hírek

2013.09.08. 17:42

Pörkölt a legjavából

Rengeteg látogatót vonzott a soponyai Ökocentrumban szombaton megrendezett vadásznap és vadgasztronómiai fesztivál.

Kocsis Noémi

Idén a vadpörköltek vetélkedtek, 71 bográcsban. Istók uccse, ezentúl járni fogok, mert valóban érdekes, változatos és valamennyi generációnak látványos programról van szó. Az erdő csodás, s az ínyt is kényeztetik, ritkán kóstolható vadfogások arzenálja várja itt az éhest. Az erdő mélyén, a vadászkastély előterében két hosszú sor előtt szimatolhatott, kóstolhatott, érdeklődhetett recept után a 71 bográcsban főző csapatoktól a látogató.

 



A színpadon tánc és zene szórakoztatta a nagyérdeműt, az Alba Regia Táncegyüttes, a Los Andinos vagy a Ghymes zenekar műsora kicsiket-nagyokat lenyűgözött. Délelőtt itt adták át egyébként a vadász és erdész szakma jeleseinek szóló idei kitüntetéseket is, a programot a védnökségre felkért Németh Lászlóné nemzeti vidékfejlesztési miniszter beszéde nyitotta meg. A tér közepén másik jeles esemény készülődött: L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke adta át a nagyközönségnek a szépen faragott Szent Hubertusz-szobrot.

A kastély mellett közben zajlott az egyik ismert márka motorosfűrész gyorsasági versenye, nagy izgalmak közepette. A gyerekek kutyabemutató vehettek részt, de az igazi látványosságot mégiscsak az ízléssel, ügyesen megterített, zsűrire és kóstolókra váró asztalokkal ellátott főzősátrak, no meg az azokban ügybuzgó csapatok jelentették. Vaddisznó, őz, muflon és szarvaspörköltek rotyogtak, nem volt könnyű dolga a Meszes István vezette zsűrinek. És mosogatni sem nagyon kellett a nap végén...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!