Hírek

2013.07.17. 15:41

Nem késlekedtek az igazságügyi szakértők

A Blikk című napilap 2013. július 17-én megjelent lapszámában közölt állítással szemben Cz. Péter nem azért „üldögél otthonában”, mert az igazságügyi szakértők késlekednek.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Cz. Péter ellen. Az 58 éves váli lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. január 13-án munkahelyén megölt egy 49 éves újfehértói lakost.

A gyanúsítottat a Székesfehérvári Városi Bíróság 2012. február 3-án előzetes letartóztatásba helyezte, 2012. június 1-jén meghozott végzésében pedig úgy ítélte meg, hogy vonatkozásában az előzetes letartóztatási feltétel, a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn, mivel az elkövetés eszközét a nyomozó hatóság már megtalálta, a további bizonyítékok beszerzésére a gyanúsított környezetében pedig megfelelő idő állt az eljáró hatóság részére, ezért házi őrizetét rendelte el.

A Székesfehérvári Törvényszék 2013. január 31-én a gyanúsított házi őrizetét is megszüntette, vele szemben Vál község közigazgatási területére lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzés indokolása szerint az eljárás akkori szakaszában a szökés, elrejtőzés veszélye már nem állt fenn oly mértékben, amely a házi őrizetnél enyhébb kényszerintézkedéssel ne lett volna kiküszöbölhető.

A végzés ellen bejelentett ügyészi fellebbezést a Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság, elutasította. Az ügyben eljáró I. és II. fokú bírói szervek a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó intézkedést fokozatosan enyhítették annak eredményeként, hogy a nyomozó hatóság egyre több bizonyítékot tárt fel és rögzített.

A lakhelyelhagyási tilalom elrendelése és az igazságügyi szakértők tevékenysége között összefüggés nem volt. A gyanúsított 2012. június 1-étől – a Blikket idézve – „üldögél otthonában”. A Blikk számításaival szemben nem közel egy hónapja, hanem több mint egy éve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!