Hírek

2013.07.25. 15:00

Köszönet járt a fehérvári 100 kilós bomba hatástalanításáért

Székesfehérvár – Cser-Palkovics András polgármester a Városházán fogadta azokat a tűzszerészeket, akik elvégezték minap a „bomba” hatástalanítását.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Városházán fogadta csütörtökön Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András azokat a tűzszerészeket, akik közreműködtek a május 17-én, a Mancz János Óvoda udvarán talált világháborús bomba hatástalanításában és elszállításában. A találkozón jelen volt Vargha Tamás honvédelmi államtitkár és Dancs Norbert, a helyi védelmi bizottság elnöke is, akik köszönetüket fejezték ki a szakembereknek és ajándékokkal – két rendezvényre szóló belépővel – lepték meg őket.

Emlékeztetőül: a Mancz János Óvoda udvarán július 17-én talált bomba miatt elrendelt kiürítés Székesfehérvár lakosságának tizedét, több mint tízezer embert, valamint számos intézményt, szolgáltatót és kereskedelmi egységet érintett. A közreműködő tűzszerészek, rendőrök és katasztrófavédelmi szakemberek összehangolt munkájának, korrekt tájékoztatásának köszönhetően minden szükséges feladatot végrehajtottak, a robbanótest hatástalanítását és elszállítását követően a lakók másnap délután, biztonságban visszatérhettek otthonaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!