Hírek

2013.07.31. 12:02

Fezen - Kapunyitás után a 0. napon

Székesfehérvár - Fél egykor megnyitotta kapuit a Fezen, megindult a szombatig tartó hangorkán!

Debreceni Dávid

20:55 Ma ünnepelünk emberek. Ma a kapitány napja van ezért vitorlát fel részeges matrózok fedélzetre. Az ágyuba lángos, a fejekben káosz ír zenével támadnak a patkányok. De a kultúrák bizony keverednek sörrel a kézben dallal a szívben magyar és ír két jó barát. A hőmérséklet nőtt a hangulat és a szint a Paddys srácok robbantottak is. A hangulat a topon a sörszint  a felső fokon.

20:50 Este van, este van. Ki-ki nyugalomban feketén bólongat a Fezen gépházban. Emberek ébresztő a kígyó a farkába harap a paradicsomnak vége az End of Paradise tesz is érte. A vonat robog tovább lassan Erdély jön az Open Stage kétszemélyes kommandó beköszön..  Kowalsky és a vega adja a taktust a közönség lábáról lesik a papucs. Lassan takarodó de csak nem jön az álom. Álmomban is a Hű Fezeneseket szolgálom.

20:01 A váratlan áramszünet nem jó, de ettől még lehet hasznos. Túlmelegedtek a lámpák, nosza, a sátrunkban szüneteltették is az áramot. Ha már nincs mit tenni, járjunk egyet. Az egyik büfé előtt rockerek színes szakállban múlatták az időt és fecsegtek a világ dolgairól, amott lányok kóláznak és stírölik az erősebb nem tagjait. Vagy csak nézik. Mindegy. Aztán váratlanul belebotlottam napjaink aranyos ezüstfiújába, Demeter Gergelybe. Akik a FEZEN nulladik, a junior öttusa vb utolsó napján a váltóversenyben ezüstérmet szereztek. A három fehérvári srác alkotta magyar válogatott a hagyományos csapatverseny aranya mellé ezüstérmet szereztek. Mindössze 6 ponton, másfél futó másodpercen múlott az első hely!

-Sajnos a francia srác nagyon jól kombizott, de a teljes francia együttes remekelt. Tizenöt másodperccel indultunk előttük, de ennyivel jobbak voltak, ezt mutatja az eredmény. Kár. De jó hét volt, szereztem egy arany, és két ezüstérmet, ennél rosszabb soha ne legyen. Így aztán a ma este a kikapcsolódásé, a szórakozásé - jelentette ki Geri, és gyorsan lehajtott egy nagy pohár - szódát.

19:17 Az egyen inges biztonsági emberek jól végzik a dolgukat. Amit onnan lehet látni, hogy nem lehet őket látni... Udvariasak, készségesek. Alighanem a múlté már az a kép, hogy szép nagyra nőtt emberek az erő pozíciójából tárgyalva végzik a  dolgukat a biztonság érdekében. Az itteni emberek nem így vannak ezzel. De valami azt súgja, az udvariasság mellett ha kell, az erőt is képesek megmutatni...

19:14 A borok utcájában kiváló megyei borászok mutatták meg és kínálták termékeiket. Az első nap a Hegedűs, a Fekete, a Dancsó és a Nagy pince volt jelen. A két Gáborral, Dancsóval és Naggyal arról váltottunk néhány szót, hogy hívei a zenének, vagy csak a hegy levével akarnak kedveskedni a jelen lévőknek?-Szeretem a zenét, de elsősorban a fesztiválokat kedvelem. Hiába, már gyerekként is jártam fesztiválokon, megkedveltem a nyüzsgést, a tömeget - mondta Dancsó G.

-A mostani FEZEN-en három zenekarra "izgultam" rá. A Velence.tavi Wackor metálját szeretem,mellettük pedig a Kiscsillag és a PASO koncertje elé nézek várakozással  - jelentette ki Nagy G..Íme, ilyen hát a bor(ászok) igazsága...

19:03 A téren apuka kalapban, szemüveggel, művészien szőrös orcával halad előre bőszen, kezében kb. 2 éves formájú szőke szépséggel. A kérdés kikívánkozott a tudósítóból:

 

18:07 Beindult a gőzös, forog a kereke, hát még a lányoknak formás feneke. Leander koncerttel a bulit megkezdték. A hangulatot a tetőfokára tették.Tomboltunk végig az adrenalin bennünk, olyan szinten, hogy szinte berekedtünk. Ez még csak a kezdet volt most jön csak a java. Kérdezhetik lesz még ereszd el a hajam. Hát lesz! 

18:00 A vonat nem vár a Paddy lesz már, és a koncertsorozatból nincs kiszállás. A banda sem vár lassan kezdik már. Fiúk, lányok tudjátok nincs megállás!.Szól a banda szál anóta ír kocsmazene Paddy&Rats módra. Csak a sör fogyjon!

17:19 Az egyik nagy műszaki áruház vezetőjébe botlottam a nagy színpad melletti élménysátorban. Őry István a dolgozni, vagy a zene miatt jöttél? kérdésre a várható választ adta:

- Is, is. Dupla öröm lesz számomra ez a négy nap, hiszen nagyon szeretem a zenét, két fiam is zenél, gitározik, illetve dobol. mondta. Mivel itt több műfaj randevúzik egymással, adott volt a kérdés: na jó, de melyik a kedvenc?

- Mindenevő vagyok, a jó zene híveként élem mindennapjaimat. Naná, hogy kíváncsi voltam rá: a héten Székesfehérváron látható, hallható együttesek közül melyik áll közel a szívéhez?

- Mivel elmúltam 40 éves, a Deep Purple az első megnevezett zenekar. Azonban azt is elmondom, kedvelem a magyarokat, így a PASO-tól Ákosig széles a skála.

16:50 Elérkezett a várt nap, megkezdődött a négy napon át tartó zenei dühöngő. Ez idő alatt hang hang hátán, a hangerő viaskodik a hangerővel, alternatív zene a rock-kal, hard rock a metallal. Egy biztos: mindenki megtalálja a kedvére valót, lesz minek örülni, mit várni, miért izgulni. Hiába, szép a világ! A Mártírok úti bejáratnál négy után szolidan léphettek be az ifjak, a valamikori ifjak, de információnk szerint korábban ez nem így volt. Az egyik sátorban éppen a dobot ütik be a kívánt szintre, a nagy színpad előtti téren még csak lézengenek, de a sátorban már rikolt az énekes, dübörög a zenei alap, ringatóznak a fiúk, a lányok. Ez már maga a zene, ez már a FEZEN. Elkezdődött hát. Na, végre!

14:00 Az első belépők igen messziről, Pécsről érkeztek. Szurdi Kristóf, Marton Edina és Tornyik Tamás a Deep Purple miatt jöttek.

Az új Váralja sor környékén már megindult az autók áradata, délután négy felé, amikor Köteles Leander formációja, a Leander Rising megkezdi a koncertek áradatát, már biztosan torlódás várható a Mártírok útján és az Új Váralja soron is.

A Fezen színpadai gyakorlatilag ugyanúgy helyezkednek el, mint tavaly, a mai, azaz a nulladik napon azonban a nagyszínpadon még nincsenek koncertek, így kímélik  a környék lakóinak idegeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!