Hírek

2013.05.24. 17:50

Lego robotokat építettek

Székesfehérvár - Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja május 24-én, pénteken rendezte meg az I. LEGO-napot, az általános iskolások robotépítő versenyét. A gyerekek által épített robotok versengését délután kettő órától nézhette meg a nagyközönség az Alba Plazában.

Miskei Anita

Az Óbudai Egyetem székesfehérvári központjában számos érdekes, tudománynépszerűsítő rendezvényt szerveznek a következő években. Ezek egyike az általános iskolások számára megrendezett LEGO-nap is. A versenyre jelentkezők közül összesen hat székesfehérvári illetve vidéki csapat kerülhetett a döntőbe, amelyek LEGO NXT robotok megépítésében és programozásában mérhették össze erejüket, felkészültségüket tegnap délután a bevásárlóközpontban. Az egyetem hallgatói segítették a kicsiket, akikre rá is fért a támogatás, hiszen a sok érdeklődő eleinte zavarba hozta a fiatalokat. A lelkes közönség pedig nem tágított, a bevásárlóközpont közepén felállított asztalt sűrűn, tömött sorokban körülállták, mindenki érdeklődve figyelte a robotok versengését.

Az egyetemisták is segítettek mozgásba hozni a robotokat (Fotó: Koppán Viktor)

A versenyző diákok egyébként már pénteken reggel 8 órakor megkezdték a megmérettetést. Az egyetem géptermében kapták meg a pontos feladatot, amit tanári segítséggel megpróbáltak a délelőtt folyamán megoldani. S bizony sikerrel jártak, a robotok működésbe léptek. A végső megmérettetésre délután 14-tól az Alba Plazában került sor, ahol minden csapat robotja végighaladhatott az akadálypályán, melyet kis pingpong labda méretű golyók és ásványvizes palackok képeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!