Hírek

2013.05.30. 17:09

Kis lelkek kertészei - pedagógusokat díjaztak

Székesfehérvár - Két pedagógus kapott Székesfehérvár Közoktatásáért díjat csütörtökön.

Házi Péter

"A tanári pálya minden más pályánál tágasabb, határtalanabb, s mint a Nílus termékeny vize, túlárad saját partjain. A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti - bár ez sem kevés -, hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó s eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és tapasztalás közé" - Gyergyai Albert szavaival köszöntötte a városban dolgozó tanárokat csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester, aki arra kért mindenkit, idézze fel azokat a pedagógus-egyéniségeket, akik meghatározóak voltak életének indulásában.

Tóth Ferencné, a Tulipános Óvoda, valamint Gróf Istvánné, a Nefelejcs Óvoda vezetője kapta idén a Székesfehérvár Közoktatásáért díjat (Fotó: Koppán Viktor)

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek előadását követően  a polgármester Tóth Ferencnének, a Tulipános Óvoda vezetőjének, valamint Gróf Istvánnénak, a Nefelejcs Óvoda vezetőjének adta át a Székesfehérvár Közoktatásáért díjat.  Tóth Ferencné 1986 óta dolgozik a Tulipános oviban, amelyet tizenhárom éve irányít. Céltudatos egyéniség, demokratikus vezetési stílussal  - vélekednek róla kollégái, akik erre a díjra őt felterjesztették.

Gróf Istvánné 1974-es megnyitása óta dolgozott a Nefelejcs Óvodában, amelynek 1993-tól vezetői feladatait is ellátta. Kollégái szerint: "Rátermettség, elhivatottság, gyermekekkel, szülőkkel, kollégákkal való együttműködés jellemzi." Ő most úgy döntött, befejezi hivatás-szolgálatát és nyugdíjba vonul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!