Hírek

2013.05.06. 05:28

Fordulat Kajászón: betárcsázták a tavaszi vetést!

Betárcsázták az állami földek haszonbérbe adásának gyakorlata ellen földfoglalással is tiltakozó kajászói gazdák által a "tavaszi vetés során áprilisban művelni kezdett földterületen a már zöldellő napraforgóvetést a hétvégén" – tudta meg lapunk.

Klecska Ernő


A megbízott vállalkozás gépei két napig dolgoztak a földeken (Fotó: Gazdatanácsok)

Ezzel szinte egy időben ugyancsak kézbesítették a vál-völgyi illetékes jegyző végzését, amelyben a kajászói gazdatanács egyik tagjával szemben - tudta és meghallgatása nélkül - lefolytatott birtokvédelmi eljárás végeredményeként Böcsödi Gergelyt, kajászói családi vállalkozót eltiltotta attól a bizonyos, a múlt év februárjában egy kápolnásnyéki vállalkozónak juttatott 2194 aranykorona értékű és az NFA által januárban leválasztott 64 hektáros területtől, amit a gazdák pár napja akartrak birtokba venni. Fellebbezésnek helye nincs. Az eljárást és ezen lebonyolítási módját az NFA nevében Sebestyén Róbert elnök kérelmezte  - tájékoztatott  a Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálata.

A Gazdatanácsok Szövetsége jogi szakértői csoportja természetesen megkezdte e végzéssel és eljárás ómóddal szemben is a jogi lehetőségek számbavételét.

Előzmények:

Demonstráció az NFA előtt. Részletek itt!

Őriztették a kajászói táblát. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!