Hírek

2013.05.03. 17:21

Elismerték a polgárőri munkát

Székesfehérvár - Megtartotta évértékelő közgyűlését pénteken a Székesfehérvári Városi Polgárőrség az Alba Volán Zrt. éttermében. A beszámolókat Cseh István, a Városi Polgárőrség elnöke tartotta.

Kajdi Erika

Elsőként az elnök a Székesfehérvári Városi Polgárőrség 2012-ben végzett munkájáról számolt be. A fő programok között volt a fokozott szolgálatok ellátása a rendőrséggel, az egy iskola-egy polgárőr mozgalom, karitatív tevékenységek ellátása,  műemlékek és lakótelepek fokozott védelme, rendezvények biztosítása és környezetvédelmi akciók szervezése.

Az önkormányzat közbiztonsági díját Kupeczik Ferencnének Brájer Éva alpolgármester adta át (Fotó: Gregority Antal)

Cseh István kiemelte, hogy a programon túlmenően igyekeztek eleget tenni a hozzájuk beérkezett lakossági kéréseknek is. Ez megmutatkozott abban, hogy jelenlétüknek köszönhetően sikeresen akadályoztak meg gépkocsi feltöréseket, zsebtolvajlásokat is. A feladat egyértelműen sok, de a nagy akarat és a szakmai képzés biztosítják a minőségi teljesítményt.

A munkán túl beszámolót hallhattak az egybegyűltek a költségvetés végrehajtásáról és a gazdálkodásról is. A tagok megtárgyalták a 2013. évi költségvetést és az alapszabály módosításáról is ejtettek szót. Végezetül jutalmak átadására került sor. Az önkormányzat közbiztonsági  díját, még a beszédek előtt, Brájer Éva alpolgármester adta át Kupeczik Ferencné polgárőr részére. A megjelentek között hatan részesültek az Év Polgárőre kitüntetésben, de az együttműködésért sokan plakettet, oklevelet, pénzjutalmat, illetve ajándékot is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!