Hírek

2013.05.30. 19:07

Bajnai: "Győzni fogunk!"

Székesfehérvár - Több hónapos országjárása során csütörtökön Székesfehérváron jártak az Együtt 2014 mozgalom vezetői, élükön Bajnai Gordonnal.

Zsigó Ferenc

Az este hat órára, a Videoton Oktatási Központba meghirdetett fórumra érkezők az intézménnyel szemben, az út túloldalán libatollas járdaszakaszon néhány zajongó (gágogás egy hangszóróból) demonstrálót láthattak. Mintegy tucatnyian - köztük Róth Péter fehérvári alpolgármester - táblákkal demonstrálva fejezték ki ellenvéleményüket. A VOK épületén belül azonban rend volt, a kinn posztoló rendőrök és a bent serénykedő rendezők jóvoltából.

A libások mintegy tucatnyian, köztük láttuk Róth Pétert is (Fotók: Koppán Viktor Dávid)

A sportcsarnok küzdőtere megtelt, mire pár perccel hat után megkezdődött a fórum.

Szelényi Zsuzsa (Fidesz-alapító), Kónya Péter (Szolidaritás alapító, az Együtt 2014 társelnöke), Szabó Tímea (a Párbeszéd Magyarországért társelnöke) és Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezéralakja, miniszterelnök-jelöltje - ez volt a felszólalók sorrendje.

Szelényi Zsuzsa

Szelényi Zsuzsa felidézte a 23 évvel ezelőtti időket, amikor fehérvári barátnőjével, az 1992-ben autóbalesetben elhunyt Víg Mónikával, a Magyar Narancs szerkesztőjével gyakran járt Fehérváron.

- Itt minden adott a fejlődéshez, de az ország toporog, s ez gátolja a város előrejutását is  - mondta Szelényi Zsuzsa, utalva a vállalkozásokat sújtó adókra.  - Nem hiszünk ennek a gátlástalanul nyomuló kormánynak! - hangsúlyozta.

Kónya Péter

Kónya Péter Orbán Viktor és Pintér Sándor 2010-es ígéretére emlékeztette a hallgatóságot, ami a közbiztonság egy hét alatti megteremtéséről szólt. - Nos, van biztonság?-  tette fel a költői kérdést.

- Vajon miért nem férhet hozzá senki, még az újságírók sem a 2012-es rendőrségi statisztikai adatokhoz? - kérdezte Kónya. - Mert azok a közbiztonságról szóló mesék ellenkezőjét bizonyítanák. Az életellenes bűncselekmények száma lehet, hogy stagnál, de a brutalitás mértéke sokkal nagyobb, mint három éve - mondta Kónya Péter.

- Tudjuk, hogy nem lehet megélni 47 ezer forintból, ahogy azt Orbán jobbkeze, Matolcsy György állítja - kezdte beszédét Szabó Tímea, majd arról beszélt, hogy a  magyar fiatalok egynegyede nem tud ma elhelyezkedni, a Fidesz-kormány a munka, a tanulás, a boldogulás lehetőségeit vette el a fiataloktól.

- Ha nincs pénz, ahogy a kormány mondja, akkor nem kéne Felcsúton milliárdokért stadiont építeni - fogalmazott.

A beszédeket gyakran szakította félbe a mintegy 300 fő tapsa

Bajnai Gordon színrelépését hosszantartó taps fogadta.

 

Bajnai Gordon

- Sokfelől jöttünk, sokfélék vagyunk, de mindannyian normális országban akarunk élni. Most nem ilyen az ország. Olyan adatokat mondok, amik nem nagyon jelennek meg a közmédiában - fogalmazott Bajnai. - Három év alatt 34 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, 20 százalékkal a benzin ára, három éve 141 ezer, idén csak 95 ezer fiatal felvételizett, 43 százalékkal nőtt a pályakezdő álláskeresők száma, 9-ről 3 hónapra csökkent az álláskeresési támogatás ideje...

Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk! - zárta beszédét Bajnai, majd a szónokok az összegyűlt kérdésekre válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!